Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ημέρα γενικής κινητοποίησης από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ η Τετάρτη 19/12

Δεκέμβριος 18th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Όχι σε «απολύσεις», «πολιτικές λιτότητας» και στο «ξεπούλημα του δημοσίου»

Ημέρα γενικής κινητοποίησης από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την ΤετάρτηΗμέρα κινητοποιήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είναι η Τετάρτη, με την ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε 24ωρη απεργία και τη ΓΣΕΕ να πραγματοποιεί τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.

Επίσης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μισή ώρα αργότερα στις 13:00 ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τα βασικά τους αιτήματα είναι να μην νομοθετηθεί η «φορολογική λαιμητόμος» για μισθωτούς και συνταξιούχους, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

H OTOE θα συμμετάσχει, επίσης, στην τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Ταλαιπωρία και στις μετακινήσεις για τους Αθηναίους, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν κινητοποιήσεις για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, ενώ την Πέμπτη 24ωρη απεργία.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό πραγματοποιούν 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της απεργίας προβλέπεται να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου και όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης και της Πέμπτης.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 18th, 2012 at 11:32 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply