Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απορρίφθηκε προσωρινά το αίτημα Στουρνάρα για το χαράτσι

Δεκέμβριος 18th, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ
Απορρίφθηκε προσωρινά το αίτημα Στουρνάρα για το χαράτσι Σε ισχύ παραμένει η απόφαση του διοικητικού Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που απαγορεύει από τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος.

Χθες ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η απόφαση. Το ζήτημα της είσπραξης του τέλους ακινήτων θα κριθεί οριστικά αύριο, σε νέα συνεδρίαση του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ΄αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Την  Τρίτη θα συζητηθεί στον Αρειο Πάγο η αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητάει να ανασταλεί προσωρινά η επίμαχη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 18th, 2012 at 10:05 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply