Με δύο τέρματα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και ένα του Κλάους Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες στον αγώνα που έριξε την αυλαία στην 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και ταυτόχρονα στον α’ γύρο και στο έτος 2012.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει στο τέλος του αγώνα με τον Ίλιτς. Έτσι ο ΠΑΟΚ αύξησε τη διαφορά του από τους διώκτες του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΣ είχε ένα πολύ δυνατό πρώτο πεντάλεπτο στην προσπάθεια να αιφνιδιάσει τον «Δικέφαλο», χάνοντας μια ευκαιρία στο 2΄, όταν ο Χακόμπο απέκρουσε με τα πόδια την κεφαλιά του Μιχαήλ σε φάουλ του Ντε Βινσέντι.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ σε μια ανύποπτη φάση: στο 19΄ ο Παππάς καταλόγισε έμμεσο φάουλ όταν ο Φεγκρούς πήρε την μπάλα από τον Τζημόπουλο και ο Σαλπιγγίδης τιμώρησε το «ερασιτεχνικό» στήσιμο του τείχους, σημειώνοντας στο 20΄ το δεύτερο εφετινό γκολ του στο πρωτάθλημα.

Πριν οι γηπεδούχοι συνέλθουν από την «ψυχρολουσία» βρέθηκαν πίσω με δύο τέρματα, όταν στο 32ο λεπτό ο Κάτσε βρήκε τον Αθανασιάδη κι εκείνος με ωραίο τελείωμα διπλασίασε. Με δύο επιθέσεις ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει ισάριθμα γκολ, σε ένα ρεσιτάλ παραγωγικότητας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «μαζέψουν» το σκορ στο διάστημα που απέμενε ως τη λήξη του ημιχρόνου και σε διάστημα ενός λεπτού (35΄) έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά με τον Κοροβέση να πλασάρει εν κινήσει στο γύρισμα του Γεωργίου από δεξιά και να στέλνει την μπάλα άουτ από τα 5 μέτρα και στη συνέχεια ο Ίλιτς να σουτάρει από εξαιρετική θέση, αλλά να κοντράρεται την τελευταία στιγμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήθηκαν δύο καλές ευκαιρίες και σημειώθηκαν ισάριθμα γκολ! Αρχικά ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 3-0 με τον Σαλπιγγίδη (67΄),όταν ο Λόρενς γύρισε στον Αθανασιάδη που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον σκόρερ, που ως απόψε μετρούσε μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 76΄ ήταν η σειρά του Ίλιτς να χριστεί σκόρερ, όταν με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Χακόμπο νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Παππάς (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φεγκρούς – Κάτσε, Λόρενς, Βιβιάν, Αθανασιάδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος):
Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Οικονόμου (76΄ Ντάσιος), Μιχαήλ, Κεϊτά (61΄ Βίλα), Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κοροβέσης (87΄ Νικλητσιώτης), Ιλιτς.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Σαλπιγγίδης (89΄ Κίτσιου), Λίνο, Φωτάκης, Λόρενς (77΄ Γιάννου), Λάζαρ (83΄ Ρομπέρ), Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Βιβιάν.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.