Ο πρώην υπουργός εξηγεί τους λόγους αποχώρησής του από τους ΑΝΕΛ, επιτίθεται στη ΝΔ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος

Κώστας Μαρκόπουλος: Ο Καμμένος θα μείνει γραφικός και αυτοθαυμαζόμενοςΑνοιχτό αφήνει για ύστερο χρόνο το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος που θα εκφράζει την παραδοσιακή λαϊκή Δεξιά και τη μεσαία τάξη ο Κώστας Μαρκόπουλος λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη εσωκομματική κρίση στους Ανεξάρτητους Ελληνες από τους οποίους αποχώρησε.

Με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» επιτίθεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον κ. Π. Καμμένο, τον οποίο αποκαλεί γραφικό. Αρνείται ότι πίσω από τις κινήσεις όσων αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι η ΝΔ, για την οποία λέει ότι μεταλλάχθηκε σε κόμμα του άγριου νεοφιλελευθερισμού. Παράλληλα θεωρεί ότι θα δικαιωθεί ιστορικά ο δρόμος του αντιμνημονίου.

Τελικά ποιο ήταν το πρόβλημα με τον κ. Καμμένο;

«Η κατάρρευση της Μεταπολίτευσης θα φέρει  μοιραία τη γέννηση ενός νέου, διαφορετικού πολιτικού συστήματος. Απαιτεί πολιτικούς οραματιστές που να ζουν σ’ αυτόν τον κόσμο και όχι σ’ έναν άλλον ονειρικό, απρόσωπο και παράλληλο. Η νέα Ελλάδα απεχθάνεται τους αυταρχισμούς και τους αυτάρεσκους αρχηγίσκους  του Facebook και του Τwitter. Η κοινωνική δικτύωση είναι εκπληκτική εξέλιξη άμεσης πληροφόρησης, όχι στράτευση απρόσωπων στρατών. Αυτό είναι το πρόβλημα με τον κ. Καμμένο, ότι δηλαδή πολιτεύεται στην Ελλάδα, λειτουργεί σαν λαϊκιστής βουλευτής της Β’ Αθηνών, αλλά ζει σ’ άλλον κόσμο».

Δεν είχατε καταλάβει νωρίτερα ποιος ήταν;

«Ολοι γνωριζόμαστε καλά στη μικρή αλλά διάσημη διά των αιώνων Ελλάδα. Κάποιοι  μοιραία μένουν πίσω στην προσωπική τους εξέλιξη. Αυτούς η Ιστορία τούς προσπερνά».

Περισσότερο τι σας ενόχλησε; Η ενδεχόμενη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το φλερτ με το δολάριο;

«Στους Ανεξάρτητους Ελληνες υπάρχει μυστική ατζέντα, η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό η ιδρυτική διακήρυξη  είναι τόσο ασαφής. Είναι κάτι που δεν το πιστεύω και δεν το υπηρετώ. Οσο για το δολάριο, πρόκειται για αστεία εκδοχή. Είναι μια πολιτική φούσκα με μόνο σκοπό να γυαλίσουν τα παπούτσια της αμερικανικής ηγεσίας ώστε να τους ελεήσουν με πολιτική στήριξης…».

Γιατί δημιουργήθηκε τώρα η κρίση;

«Κρίσεις στην πολιτική δημιουργούνται όταν συρρέουν πολλά αρνητικά μαζί ή όταν το χάος απειλεί την πολιτική σοβαρότητα και ο αυταρχισμός προσβάλλει την αξιοπρέπεια. Ο Πάνος Καμμένος  θα μείνει με τους πολιτικά απαίδευτους, γραφικός και αυτοθαυμαζόμενος».

Είστε αποστάτες, όπως σας κατηγορεί;

«Οταν παρακαλούσε γονατιστός να πείσω τους 10 βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΝΔ να πάνε μαζί του, ήμουν ισοδύναμα Θεός, τώρα αποστάτης. Ο αποστάτης πρέπει να εγκαταλείπει ιδέες και οράματα. Εγώ εγκατέλειψα λείψανα λαϊκισμού, πολιτικής αμορφωσιάς και εξουσιολαγνείας έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος. Και πολύ άντεξα…».

Κατηγορείστε για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

«Ολες οι κατηγορίες επιστρέφονται στον αποστολέα μαζί με ένα βιογραφικό μου που λέει από τι οικογένεια είμαι, τι σπούδασα, πόσα χρόνια  δούλεψα και τι έχω προσφέρει. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους ανεπάγγελτους που ζουν με Φιλιππινέζες και οδηγούς. Η πατρίδα μας θέλει πολιτικούς-πρότυπα με ένσημα ζωής».

Κρύβετε η ΝΔ πίσω από τις κινήσεις σας;

«Ασφαλώς και όχι. Η ΝΔ ζει την πολιτική της μετάλλαξη σ’ ένα κόμμα πλήρους  προσχώρησης σ’ έναν άγριο νεοφιλελευθερισμό με μια κυβέρνηση παραλυμένη και αδύναμη να υλοποιήσει ακόμη και αυτά που έχει υπογράψει. Η ΝΔ βρίσκεται πολύ μακριά από την κοινωνία και μόνο ένα σοκ μπορεί να τη συνεφέρει. Αυτό το σοκ μόνο οι βουλευτές της μπορούν να το προκαλέσουν».

Χρειάζεται νέο κόμμα;

«Το σίγουρο είναι ότι απαιτούνται  άλλα μυαλά στην πολιτική και διαφορετική αφήγηση για την προοπτική αυτής της χώρας με πλήρη παραγωγική ανασυγκρότηση και ισχυρό κοινωνικό κράτος για τις εκατοντάδες χιλιάδες  νεόπτωχων. Αν αυτό φέρει νέο κόμμα, τότε όλα θα αλλάξουν και οι λαϊκιστές θα περιοριστούν, όπως και τα άκρα. Απαιτούνται πρόσωπα, χρόνος και θάρρος».

Αν ναι, ποια η ιδεολογική πυξίδα του;

«Ενας είναι ο χώρος που περισσεύει, ο χώρος της παραδοσιακής λαϊκής Δεξιάς που πάντοτε εκπροσωπούσε τη μεσαία τάξη, που σήμερα φτωχοποιείται ραγδαία και άδικα. Που δικαιώνει την ιερή αποστολή της οικογένειας ως κυττάρου συνθετικού της κοινωνίας και της οικονομίας. Και που βάζει τους ανθρώπους, τις αρχές και αξίες μιας ειρηνικής και δημιουργικής κοινωνίας που θα δίνει βάση στήριξης σε μια γενιά νέων μορφωμένων ανθρώπων, που είναι η μεγάλη μας δύναμη. Δηλαδή, στην Ελλάδα του πνεύματος και της αναδημιουργίας, όπως έγινε διάσημη».

Θα γυρίζατε και υπό ποιες προϋποθέσεις στη ΝΔ;

«Το μνημόνιο εμβόλισε και ακρωτηρίασε το πολιτικό σύστημα. Η ΝΔ έχει ανάγκη εντατικής μονάδας πολιτικής ανάνηψης».

Ο Αντ. Σαμαράς αποτελεί τον ηγέτη που εμπνέει και ενώνει;

«Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει ένα λάθος: βασίζει την πολιτική μακροημέρευσή του στον πολιτικό διαχωρισμό και στη διαρκή αντιπαράθεση με τους αντιπάλους του. Θα προτιμούσα να εκμεταλλευόταν τα όχι της αντιπολίτευσης ως όπλα διαπραγμάτευσης. Ο λαός στα δύσκολα θέλει ενότητα και εκτιμά πολύ όσους την επιδιώκουν».

Η ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς συνδέεται με ενεργό παρουσία του Κώστα Καραμανλή;

«Ενας πρώην πρωθυπουργός αυτοπροσδιορίζει τη στάση του, εμείς οι άλλοι οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Η Κεντροδεξιά ζει σε πολλές γειτονιές πλέον και γι’ αυτό φταίει βέβαια το μνημόνιο».

Εμμένετε στον δρόμο του αντιμνημονίου;

«Ιστορικά αυτός ο δρόμος θα δικαιωθεί. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι απ’ όλους πλέον αποδεκτή αλλά η συνταγή είναι πολύ λάθος. Ακόμη πιο λάθος είναι η προκλητική κυκλοφορία των λογιστών που επιτηρούν υπουργούς ανά τρίμηνο και προσβάλλουν τη χώρα. Πρέπει επειγόντως να αποκτήσουμε ελληνικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και Βουλή που να λειτουργεί. Η δημοκρατία δεν μπορεί να τραυματίζεται από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στο λίκνο όπου γεννήθηκε».

Ραβανός Αρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.