Και ξανά προς τη δόξα τραβά…Για λίγο μόνο ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Λεβαδειακός.

Οι Βοιωτοί μπορεί να ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική απο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ωστόσο, δεν άργησαν πολύ να επιστρέψουν στις επιτυχίες, καθώς μέσα στην έδρα τους επικράτησαν 1-0 του Πλατανιά.

Πλέον η ομάδα της Λιβαδειάς στα τελευταία έξι παιχνίδια της για το πρωτάθλημα μετράει πέντε νίκες και δείχνει ικανή για ακόμη καλύτερη πορεία με την… αυγή του νέου έτους και του δεύτερου γύρου.

Στον αντίποδα ο Πλατανιάς με αρκετές απουσίες προσπάθησε να πάρει έστω την ισοπαλία, χωρίς όμως να μπορέσει να δείξει κάτι απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πλατανιά να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Κηπουρού. Οι Χανιώτες ήταν αυτοί που έχασαν και την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 7’, με τον Μιρτσέτα να κάνει την παράλληλη σέντρα, τον Ουντότζι να πιάνει το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στον Χοσέμι και να περνάει κόρνερ.

Ο Λεβαδειακός μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ροτζέριο στο 16’. Ο επιθετικός των Βοιωτών εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Κηπουρού στη σέντρα του Ακόστα και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πίεσαν και προσπάθησαν να πετύχουν και άλλο τέρμα, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική φάση μπροστά από την εστία του Κηπουρού. Ο Πλατανιάς προς το τέλος του πρώτου μέρους προσπάθησε για την ισοφάριση, έχοντας, όμως, μία «φλύαρη» υπεροχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 48’ ο Κάλαϊζιτς πήρε κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ουντότζι, ωστόσο, η μπάλα κατέληξε εύκολα στα χέρια του Κυριακίδη. Στο 52ο λεπτό οι Χανιώτες έχασαν μία ακόμα ευκαιρία, με τον Αρότσα να σουτάρει δυνατά έξω απο την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να αποκρούει με δυσκολία.

Μετά και απο αυτή τη φάση του Πλατανιά οι Βοιωτοί έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη και προσπάθησαν να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με τον Μεντί να πιάνει την κεφαλιά μετά το φάουλ του Ακόστα στο 68’, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Στο 75’ ο Λεβαδειακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ροτζέριο να πιάνει την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μεντί, με τον Κηπουρό να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Πλατανιάς προσπάθησε ένα λεπτό μετά να ισοφαρίσει, με τον Ναζλίδη να κάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Λεβαδειακό να παίρνει μία πολύ μεγάλη νίκη 1-0 στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Λεβαδειακός – Πλατανιάς για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:


Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος (65’ Νικολακάκης), Γεωργίου, Χοσέμι, Μεντί, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Πόι, Ροτζέριο (83’ Ρομέου), Ακόστα, Ναπολεόνι (66’ Βασιλείου)

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μίλιεβιτς

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Ποτουρίδης (46’ Αρότσα), Ντόε, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊζιτς, Μιρτσέτα, Ουκάρ (72’ Ναζλίδης), Ουντότζι (82’ Δέντσας), Αναστασάκος

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Τζάνης, Κουρτεσιώτης

Άλκης Κακολύρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.