Επί χρόνια έβγαζε στη φόρα τα άπλυτα των άλλων μέσω του Wikileaks και τώρα αποφάσισε να μπει κι αυτός στο σύστημα. Ο λόγος για τον ιδρυτή του περιβόητου site Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα και να πάρει μέρος στις εκλογές του 2013 για τη Γερουσία της Αυστραλίας.

Ο Ασάνζ θα ονομάσει το κόμμα του –πως αλλιώς- Wikileaks. Ο 41χρονος ακτιβιστής του κυβερνοχώρου και συγγραφέας, που απασχολεί τη διεθνή κοινή γνώμη εδώ και χρόνια, έκανε την αποκάλυψη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fairfax Media. Το κόμμα του, κατά τα λεγόμενά του, θα προωθεί φιλελεύθερες κοινωνικές θέσεις, θα υποστηρίζει τη μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και της πολιτικής, ενώ παράλληλα θα κάνει τα πάντα για να καταπολεμήσει την ολοένα αυξανόμενη εισβολή των κρατών στην προσωπική ζωή των πολιτών και των χρηστών του Ίντερνετ.

Ο Ασάνζ, προς το παρόν,  βρίσκεται εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, έπειτα από απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να τον εκδώσει στη Σουηδία προκειμένου να ανακριθεί από τις Αρχές σχετικά με δύο καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες είναι μέρος μιας πολιτικής πλεκτάνης που έχει στήσει εναντίον του η αμερικανική κυβέρνηση, ύστερα από τις αποκαλύψεις χιλιάδων «μυστικών» εγγράφων στην Wikileaks.

Για να έχει το κόμμα του δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές, χρειάζεται να συλλέξει 500 υπογραφές μελών. Αν ο Ασάνζ εκλεγεί αλλά συνεχίσει να βρίσκεται περιορισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού, το κόμμα του θα εκπροσωπείται στη Γερουσία της Αυστραλίας από κάποιον άλλο υποψήφιο.

Guardian

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.