Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ραχήλ Μακρή: Σήμερα γονείς σε σχολεία της Φλώρινας βάζουν χρήματα για να θερμανθούν τα παιδιά τους…

Δεκέμβριος 16th, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σοβαρό είναι το πρόβλημα πολλών Δήμων της χώρας και ειδικότερα της Δυτικής Μακεδονίας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες για τροφοδότηση με πετρέλαιο των σχολείων της περιοχής τους.

Οι περικοπές στους πόρους έχουν δημιουργήσει ήδη σοβαρότατα προβλήματα και αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την κεντρική πολιτεία, όπως αναφέρουν σχετικά οι Δήμαρχοι, σε λίγο καιρό θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν  στις ανάγκες για θέρμανση των σχολείων.

Από την απάντηση του Υπουργού εσωτερικών σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή  διαφαίνεται η εγκληματική αδιαφορία της συγκυβέρνησης της τρόικα για τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. Με την απαράδεκτη και αντικοινωνική πολιτική της, η συγκυβέρνηση βάζει στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων σε μια περιοχή όπως αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ήδη επικρατούν δυσχερείς καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Η εκπαίδευση και οι συνθήκες διδασκαλίας των μαθητών καθίστανται ανεπαρκείς, κάτι που θα οδηγήσει σε ενδεχομένη διακοπή της παρεχόμενης εκπαίδευσης, διάλυση της παιδείας ειδικά σε μικρές σχολικές μονάδες και παραμεθόριες περιοχές, ενώ είναι θέμα χρόνου να μπει ταφόπλακα στη δημόσια εκπαίδευση.

Και ενώ το Υπουργείο στην απάντηση αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια για την ενίσχυση σχολείων που βρίσκονται σε ψυχρές περιοχές και  ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης  σε συζήτηση Επίκαιρης ερώτησης τον Σεπτέμβριο για το επίδομα θέρμανσης είχε δεσμευθεί ότι θα ζητούσε  από την ΚΕΔΕ το κονδύλι που θα προέκυπτε από τη διαφορά του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, για τα σχολεία, σήμερα γονείς σε σχολεία της Φλώρινας βάζουν χρήματα για να θερμανθούν τα παιδιά τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επανεξετάσει το ζήτημα χρηματοδότησης των Δήμων για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε πετρέλαιο, είτε με αφορολόγητο πετρέλαιο, είτε με αύξηση των πόρων, άλλως θα βρεθούμε προ τετελεσμένων καταστάσεων στην δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση. Η διαχείριση της κατάστασης είναι άκρως απαράδεκτη και τυχοδιωκτική, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Διαβάστε την απάντηση: (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

http://1.bp.blogspot.com/-80Yt_ShPLjc/UM3oGccIXiI/AAAAAAABPus/rAcbhNI5Uz4/s1600/%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91_001.jpg
ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 16th, 2012 at 18:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply