«Χριστούγεννα στην πόλη του φωτός»

Με τον «Κήπο των Δεινοσαύρων» στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας άνοιξε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου η αυλαία του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Εορδαίας με την επωνυμία «Χριστούγεννα στην πόλη του φωτός», που θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου.

«Πρόκειται για ένα ποικίλο και ποιοτικό πρόγραμμα, που με εντολή της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, οργάνωσαν ενώνοντας τις δυνάμεις τους τα τρία δυνατά πολιτιστικά κύτταρα του Δήμου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η Κοινωφελής Επιχείρηση και το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. στοχεύοντας με τη συνεργασιών Πολιτιστικών Συλλόγων, του Εμπορικού Συλλόγου και όλων των δομών του Δήμου, στη δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας η οποία θα απλώνεται σε όλη την πόλη και στις τοπικές κοινότητες» ανέφερε κατά την έναρξη η Δημοσιογράφος Κούλα Πουλασιχίδου.

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. και Πρόεδρος του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας Θεοπίστη Κρυσταλλίδου μετέφερε τον χαιρετισμό της Δημάρχου Εορδαίας και των συνδιοργανωτών, ενώ υποδεχόμενη τα παιδιά που με μεγάλη προσοχή περιεργάζονταν τις παραστάσεις των προϊστορικών ζώων, τους υποσχέθηκε ότι με τη βούληση της Δημάρχου την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα ενδιαφέρουσα έκθεση με τα τέρατα της Μυθολογίας.

Η κ. Κρυσταλλίδου διευκρίνισε ότι ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αποτελεί μία συλλογική δουλειά ευχαριστώντας όλους, όσους συμβάλλουν στην υλοποίησή του, ευχόμενη η Πτολεμαΐδα να αποτελέσει «πόλο έλξης» σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, προσφέροντας ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Παράλληλα έγινε και η ανάγνωση του χαιρετισμού του υπευθύνου του περιβαλλοντικού πάρκου δεινοσαύρων Γεωργίου Γεωργαλή και του ανάλογου κειμένου του συμπολίτη μας Παλαιοντολόγου Χαράλαμπου Κεβρεκίδη.

Για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της «Αυλής των Δεινοσαύρων», η εμπειρία ήταν μοναδική και ανεπανάληπτη, καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν παραστάσεις, σε φυσικό μέγεθος, προϊστορικών ζώων, που έζησαν πριν εκατομμύρια χρόνια και εξαφανίστηκαν λόγω των κλιματικών αλλαγών, αλλά και να παρακολουθήσουν στον εσωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης ένα ανάλογο ντοκιμαντέρ.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.