Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εξοφλούν στους αγρότες το φόρο για το πετρέλαιο

Δεκέμβριος 15th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους 1,1 δις ευρώ

Διαθέσιμη θα είναι από σήμερα η δεύτερη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των δικαιούχων (οι οποίο είχαν πάρει την πρώτη δόση) από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και με την αναγραφή του ΑΦΜ τους, θα μπορούν να ενημερωθούν για το ακριβές ποσό που τους αναλογεί από τη δεύτερη δόση της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου.

Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από σήμερα Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στα ΑΤΜ των Τραπεζών και την Δευτέρα 17.12.2012 από τα καταστήματα των Τραπεζών.

Για τους υπόλοιπους δικαιούχους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 οι οποίοι δεν είχαν λάβει προκαταβολή λόγω σφαλμάτων των αιτήσεων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους αγρότες, ότι παρόλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε να βοηθήσουμε στη μείωση του κόστους των εισροών», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης επισημαίνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους 1,1 δις ευρώ.

Τράτσα Μάχη

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 15th, 2012 at 07:55 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply