ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 28 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι απολυμένοι του δήμου Κοζάνης, οι οποίοι διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο.

Οι πρώτες διαθεσιμότητες εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση είναι γεγονός για το νομό Κοζάνης, καθώς έχουν ήδη διαγραφεί από το Εθνικό Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων 17 δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Κοζάνης. Στο μεταξύ τίθενται σε διαθεσιμότητα άλλοι 11 εργαζόμενοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς να έχουν έρθει ακόμη τα σχετικά έγγραφα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο βρίσκονται καθ’ οδόν.
Στις τάξεις των εργαζομένων στο δήμο και στην περιφέρεια επικρατεί αναστάτωση, αν και η οδυνηρή εξέλιξη, σύμφωνα με την οποία διαβαίνουν το κατώφλι της ανεργίας 28 διοικητικοί υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ήδη στο δήμο οι απολυμένοι ουσιαστικά εργαζόμενοι προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα και κήρυξαν νέες κινητοποιήσεις, ενώ στις επόμενες κινήσεις του προχωρά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Χτες ο νομικός σύμβουλος του σωματείου κατέθεσε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Τα ασφαλιστικά μέτρα πρόκειται να εκδικαστούν κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Δευτέρα, οπότε το Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης οργανώνει μεγάλη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης. Επίσης συμμετέχει στη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε στις 17-18 Δεκεμβρίου η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Με τα ασφαλιστικά μέτρα το σωματείο αποσκοπεί στην έκδοση απόφασης όμοιας με αυτή του δικαστηρίου της Ξάνθης, για αναστολή της διαθεσιμότητας των 17 εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου ειδικότητας Δ.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού, μετά την διαγραφή τους, από το Εθνικό Μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕ – ΟΤΑ οι εργαζόμενοι αυτοί ουσιαστικά οδηγούνται σε απόλυση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν κανένα προνοιακό κριτήριο, όπως των πολυτέκνων, ΑμΕΑ ή μονογονεϊκών οικογενειών.
Στο μεταξύ η χτεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 203 μελών του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

1. Καθολική συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.
2. Κατάθεση πρότασης στον Δήμαρχο Κοζάνης για την αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και την από κοινού συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
3. Το γραφείο προσωπικού παραμένει σε κατάληψη.

Αναβρασμός επικρατεί και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Καραθανάσης επιβεβαίωσε την πληροφορία για 11 διαθεσιμότητες, «οι οποίες για μας είναι απολύσεις», σημείωσε ο συνδικαλιστής. Ειδικότερα κατά Περιφερειακή Ενότητα έχουμε 5 διαθεσιμότητες στην Π.Ε. Κοζάνης, 3 στην Π.Ε. Φλώρινας, 2 στην Π.Ε. Καστοριάς και 1 στην Π.Ε. Γρεβενών. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με τον Δ. Καραθανάση «το 2013 έρχονται 25.000 διαθεσιμότητες πανελλαδικά», τονίζοντας ότι «αυτή θα είναι η μεγάλη σφαγή».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει παράσταση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Θα πούμε στους αιρετούς ότι δυστυχώς επαληθεύτηκαν όσα τους είχαμε πει σε παράστασή μας σε προηγούμενο Π.Σ. για τις απολύσεις που θα γίνουν. Επίσης θα τους πούμε ότι δυστυχώς ως διοίκηση αυτοί δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε και είχαμε επισημάνει. Τώρα θα τους ξαναζητήσουμε το ίδιο πράγμα, δηλαδή να συμπαρασταθούν εμπράκτως στον αγώνα μας, κλείνοντας τις Περιφέρειες και οργανώνοντας κινητοποιήσεις», δήλωσε ο Δ. Καραθανάσης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.