Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε συμφωνία κατέληξαν η Google και οι βελγικές εφημερίδες

14 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα

Σε συμφωνία κατέληξαν η Google και οι βελγικές εφημερίδεςΗ Google κατέληξε σε συμφωνία με τους εκδότες γαλλόφωνων εφημερίδων του Βελγίου σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, βάζοντας έτσι τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που κράτησε έξι χρόνια.

Σε μια κοινή ανακοίνωση η Google και οι εκδότες των εφημερίδων επισημαίνουν ότι αποφάσισαν να αναστείλουν τις νομικές διαδικασίες και αντ’ αυτού να βρουν τρόπο να συνεργαστούν εποικοδομητικά.

Οι εκδότες είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον της Google το 2006 ζητώντας ποσοστά από τα διαφημιστικά έσοδα της Google στην ενημερωτική σελίδα Google News όπου αναρτώνται ειδήσεις και παραπομπές προς ρεπορτάζ και άρθρα από ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρωτόδικα οι εκδότες είχαν κερδίσει την αγωγή και τον περασμένο Μάιο είχαν κερδίσει την υπόθεση και στο εφετείο.

Στη συνέχεια η Google μπλοκάρισε τις εφημερίδες από τα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης, αλλά στη συνέχεια άλλαξε πορεία και επέτρεψε το περιεχόμενο των εφημερίδων να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Πρόκειται για μια εξέλιξη την οποία εκδότες εφημερίδων σε ολόκληρο τον κόσμο περίμεναν με ενδιαφέρον δεδομένου ότι δημιουργεί ένα προηγούμενο για τις σχέσεις του κολοσσού του Διαδικτύου με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

This entry was posted on Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, 2012 at 17:56 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply