Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Πως θα κατανεμηθούν τα €52,5 δισ. της δόσης

Δεκέμβριος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ για την εκταμίευση της δόσης “Μαμούθ”

O επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι μετά την έγκριση του Eurogroup το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είναι έτοιμο να διαθέσει στην Ελλάδα 49,1 δισ. ευρώ για την περίοδο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Έως τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να εκταμιευτούν στη χώρα συνολικά 52,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 49,1 δισ. θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό EFSF και τα υπόλοιπα 3,4 δισ. θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από αυτό το ποσό τα 34,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ως εξής:

16 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και 11,3 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της επαναγοράς χρέους.

Διευκρίνισε ότι μόνο τα 7 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό θα είναι σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα είναι σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο κ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό θα εκταμιευθεί σε δόσεις. Τις προσεχείς ημέρες η Ελλάδα θα εκταμιεύσει 34,3 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα εκταμιευθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013. Πρώτον, ένα επιπλέον ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση των τραπεζών θα εκταμιευθεί τον Ιανουάριο του 2013.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης θα ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα.

Χρήστος Δεμέτης

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 14th, 2012 at 07:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply