Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όχι της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

14 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει την αγανάκτηση και την οργή της για τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων κάτω των 250 τ.μ.  όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση που εξαφανίζει και τα τελευταία ίχνη επιβίωσης της ελληνικής αγοράς. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αφού έχουν να αντιμετωπίσουν την παράλογη φορολόγηση, το έλλειμμα ρευστότητας και την περιορισμένη αγοραστική κίνηση, πλέον αντιμετριούνται και με τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων οι οποίοι θα συρρεύσουν μετά την «κερκόπορτα» που άνοιξε γι’ αυτούς το Υπουργείο.

Ετοιμάσου μικρομεσαίε επιχειρηματία και έμπορε να δουλεύεις 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, να μην βλέπεις πλέον την οικογένειά σου, ούτε τα παιδιά σου να μεγαλώνουν, μέχρι –νομοτελειακά- να εξοντωθείς οργανικά, να κλείσεις το μαγαζί σου και να απολύσεις τους εργαζόμενούς σου,  περνώντας και ο ίδιος στην ανεργία, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, που –αν είσαι τυχερός- μπορεί να σε πάρουν υπάλληλο με 580 € μικτά.

Ετοιμάσου Έλληνα καταναλωτή, να έχεις μέρα – νύχτα ανοιχτά μαγαζιά για να ξοδέψεις τα λεφτά που δεν έχεις, να αντιμετωπίζεις κυκλοφοριακό καθημερινής και να σκοντάφτεις επάνω στα καλάθια και στους πάγκους των μικροπωλητών, στο αγαπημένο σου μέρος που χαλάρωνες και στην μόνη ημέρα που σου έμενε να ξεκουραστείς, να αφιερωθείς στην οικογένειά σου, να παίξεις με το παιδί σου και να αναπτύξεις τις όποιες κοινωνικές σχέσεις σου έχουν απομείνει, μέσα στην ύφεση και στην δυσπραγία.  Ετοιμάσου επίσης για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, μέχρι να παραδοθείς βορά στις ορέξεις των πολυεθνικών που θα σε τιμολογούν όσο και όποτε θέλουν και αν σ’ αρέσει!

Ετοιμαστείτε σεβάσμιοί μας ιερωμένοι να λειτουργείτε σε ναούς χωρίς πιστούς, αφού θα αναγκάζονται με το έτσι θέλω να δουλεύουν, σύμφωνα με τις επιταγές των εμπορικών κέντρων, που υποχρεώνουν τους επιχειρηματίες να κρατούν ανοικτά τα μαγαζιά τους ακόμη και κατά την ώρα της περιφοράς του επιταφίου.

Ο μεσαίωνας είναι εδώ και η δουλοπαροικία είναι ανοιχτή προοπτική για τον ελληνικό λαό. Το βλέπαμε να έρχεται αλλά νομίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που τηρούν το λόγο τους. Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης μας διέψευσε οικτρά.

Για τον εμπορικό κόσμο της χώρας αυτή η απόφαση συνιστά άμεση προσβολή και casus belli.

Δηλώνουμε τον έντονο θυμό μας και αναμένουμε τις προτάσεις της ΕΣΕΕ για την κλιμάκωση των διαμαρτυριών μας. Η απαξίωση της Μμε εμπορικής επιχείρησης δεν θα περάσει!

http://3.bp.blogspot.com/-g7uv6eBxkiQ/UMsWq7nTGCI/AAAAAAABPWI/JcHxgzXXoQI/s1600/DSC02610.JPG

This entry was posted on Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, 2012 at 17:17 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply