Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Tα πρώτα tweets του Πάπα (Photos)

13 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την ευλογία του… μέσω Twitter έδωσε χθές ο Πάπας Βενέδικτος στους πιστούς χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, στο πρώτο του μήνυμα μέσω του λογαριασμού που άνοιξε το Βατικανό.

“Αγαπητοί φίλοι, έχω τη χαρά να έρχομαι σε επαφή μαζί σας μέσω του Twitter. Ευχαριστώ για την ευγενική υποδοχή σας. Σας δίνω από καρδιάς την ευλογία μου”, έγραψε ο Πάπας στο @pontifex.

Ο 85χρονος ποντίφικας έγραψε -ή για την ακρίβεια έστειλε- το πρώτο του μήνυμα με τη βοήθεια ενός iPad, συνεργατών του Βατικανού σε θέματα επικοινωνίας και του αρχιεπισκόπου Κλαούντιο Μαρία Τσέλι.

Η ταμπλέτα με την οθόνη αφής τοποθετήθηκε σε ένα τραπέζι καλυμμένο με κόκκινο τραπεζομάντηλο και ο πάπας έβαλε τα γυαλιά του και άγγιξε την οθόνη στο σημείο που του υπέδειξαν. Η πρώτη προσπάθεια, ωστόσο, δεν ήταν επιτυχής και τελικά το μήνυμα εστάλη με την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Τσέλι. Ο αριθμός των χρηστών που ακολουθούν τον λογαριασμό του Πάπα ξεπερνά τις 800.000.

Όπως έχει ανακοινώσει το Βατικανό, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν τις ερωτήσεις τους για θέματα πίστης προκειμένου ο Βενέδικτος να δίνει κάποιες απαντήσεις. Ήδη, μάλιστα, ο Ποντίφικας απάντησε στις δύο πρώτες ερωτήσεις.

Ερωτηθείς από έναν χρήστη για το “πώς μπορούν οι πιστοί να γιορτάζουν το Έτος της Πίστεως καλύτερα στην καθημερινή ζωή τους”, απάντησε: “Συνομιλώντας με τον Ιησού μέσω της προσευχής, ακούγοντας αυτά που σας λέει στο Ευαγγέλιο και αναζητώντας Τον στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης”.

Απαντώντας σε ερώτηση άλλου χρήστη για το “πώς η πίστη στον Ιησού μπορεί να μείνει ζωντανή σε έναν κόσμο χωρίς ελπίδα;”, ο Βενέδικτος έγραψε: “Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ένας πιστός δεν είναι ποτέ μόνος του. Ο Θεός είναι ένας στέρεος βράχος πάνω στον οποίο μπορούμε να χτίσουμε τις ζωές μας και η αγάπη Του είναι δεδομένη”.

Μegatv.com

This entry was posted on Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, 2012 at 20:01 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply