Εντείνεται η αντιπαράθεση φαρμακοποιών – Λυκουρέντζου

Ρολά κατεβάζουν και πάλι τα φαρμακεία Δευτέρα και ΤρίτηΜε μεγαλύτερη ένταση συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, ως απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε για τους φαρμακοποιούς με πολύ σκληρά λόγια. Τους κατηγόρησε για εκβιασμό και αθέτηση συμφωνιών. Παράλληλα, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων όλης της χώρας, αλλά και την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

Ετσι, οι φαρμακοποιοί όλης της αποφάσισαν, την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, να κατεβάσουν τα ρολά των φαρμακείων τους τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. Επίσης, συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ανέλυσε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους φαρμακοποιούς εξαιτίας των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

«Ο ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του 2012 θα χρωστά στους φαρμακοποιούς 1 δις ευρώ τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει για τα φάρμακα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λουράντος.
Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, είπε: «Δεν μπορείς να φτύνεις εκεί που γλύφεις», εξηγώντας ότι οι φαρμακοποιοί έχουν στηρίξει κράτος και Ταμεία όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Στο παρελθόν παρακαλούσαν τους φαρμακοποιούς να στηρίξουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όταν ακόμα δεν ήταν υπουργός ο Λυκουρέντζος. Οι φαρμακοποιοί το στήριξαν το σύστημα. Είναι αχάριστος μόνο έτσι μπορώ να τον χαρακτηρίσω. Υποστηρίζουμε τα πάντα και με πλήρη αχαριστία και αυθάδεια λέει ότι δεν συμπεριφέρονται σωστά οι φαρμακοποιοί».

Ο κ. Λουράντος δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Α. Σαμαράς, πριν τις εκλογές μπροστά σε πέντε φαρμακοποιούς είχε δεσμευτεί ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις εκλεγεί είναι συμψηφισμός για τα χρέη του κλάδου. Ακόμη, ο συμψηφισμός δεν έχει γίνει».

Φυντανίδου Ελενα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.