Αποκλείει κάθε πιθανότητα σύγκρουσης η NASA…

Ένας μεγάλος αστεροειδής που βρίσκεται σε σχεδόν ίδια τροχιά με τη Γη, θα κάνει ένα πολύ κοντινό πέρασμα γύρω από τον πλανήτη μας, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης, τουλάχιστον για τα επόμενα μερικές εκατοντάδες χρόνια.

“Δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με τη Γη. Γνωρίζουμε ότι δεν θα χτυπήσει τη Γη για εκατοντάδες χρόνια. Όμως οι νέες παρατηρήσεις θα μας επιτρέψουν να προβλέψουμε την τροχιά του για πολύ μεγάλο διάστημα μελλοντικά”, ανέφερε σε δήλωση του ο αστρονόμος της NASA, Λανς Μπένερ.

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται Τουτάτις προσεγγίζει τη Γη κάθε τέσσερα χρόνια. Κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του, την Τετάρτη, ο “ουράνιος βράχος” θα περάσει περίπου 4,3 εκατομμύρια μίλια (7.000.000 χιλιόμετρα) από τη Γη, απόσταση η οποία είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερη από ότι η απόσταση της Γης από το φεγγάρι.

Σύμφωνα με τη NASA πάντως ο αστεροειδείς διαμέτρου 4,3 χιλιομέτρων που είναι σε τροχιά στενά συνδεδεμένος με τη Γη, θεωρείται δυνητικά ένα επικίνδυνο ουράνιο αντικείμενο για το μέλλον.

Ο Τουτάτις εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1934 και η τροχιά του επιβεβαιώθηκε το 1989. Το 2004, ο αστεροειδής πέρασε από τη Γη μόλις τέσσερις φορές πιο μακριά από ότι βρίσκεται η Γη από το φεγγάρι, πολύ πιο κοντά δηλαδή από ότι το πέρασμά του αυτή την φορά.

Οι αστρονόμοι χρησιμοποιώντας ραντάρ και οπτικά τηλεσκόπια, λαμβάνουν την όσο το δυνατόν καλύτερη οπτική γωνία για τη θέση του Τουτάτις, την ασυνήθιστη περιστροφή του και την πορεία πτήσης του, ώστε να εκτιμήσουν πού θα ταξιδεύει στο μέλλον.

Νews247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.