Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο σφυρί 28 ακίνητα του Δημοσίου στην Ελλάδα και 6 στο εξωτερικό

13 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ανάμεσα τους τα κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης

Στο σφυρί 28 ακίνητα του Δημοσίου στην Ελλάδα και 6 στο εξωτερικόΤο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε την Τετάρτη την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση 28 ακινήτων του Δημοσίου με την μέθοδο της πώλησης και επανεκμίσθωσης (sale & lease back). Αναμεσά τους περιλαμβάνονται τα κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού (στην οδό Μπουμπουλίνας, κτίριο του 1931) και τα κτίρια των υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης Υγείας και Παιδείας. Τελικά εξαιρέθηκαν, παρότι ήταν στον αρχικό σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ, τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών απέναντι από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «η αξιοποίηση τους, πέρα από το οικονομικό όφελος, θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην λειτουργικότητά τους, ενώ η μεταστέγαση δημόσιων φορέων στα ακίνητα της Θηβών και της Λεωφόρου Κηφισίας που παρέμεναν αναξιοποίητα για πολύ καιρό θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου».

Τα 28 κτίρια είναι τα εξής:

Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)

Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Παιδείας

Γενικό Χημείο του Κράτους

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

ΕΛ.ΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)

Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής

Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης

A’ ΔΟΥ Αθηνών

IZ ΔΟΥ Αθηνών

B’ ΔΟΥ Κορίνθου

B’ ΔΟΥ Χαλκίδας

ΔΟΥ Σταυρούπολης

ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης

ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων

ΔΟΥ Παλλήνης

IΘ’ ΔΟΥ Αθηνών

ΔΟΥ Γλυφάδας

ΔΟΥ Χολαργού

ΔΟΥ Κηφισιάς

Πωλείται το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπίας στις Βρυξέλλες

Το διοιηκητικό συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε επίσης την Τετάρτη, την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την  πώληση έξι ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό. Πρόκειται για τέσσερα Προξενεία και Προξενικές κατοικίες στο Λονδίνο, στο Βελιγράδι, στην Τασκένδη και στην Λιουμπλιάνα, το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες καθώς και ένα οικόπεδο στην Λευκωσία της Κύπρου. Τα ακίνητα αυτά παρέμεναν επί μακρό χρονικό διάστημα κενά επιβαρύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με σημαντικές δαπάνες συντήρησης.

Μνημονιακή υποχρέωση το ναυτικο παρατηρητήριο

Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τέλος  Μνημόνιο Συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για την μεταφορά του ναυτικού παρατηρητηρίου στην Κασσιώπη από την υφιστάμενη θέση του σε νέο σημείο εντός του οικοπέδου του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ναυτικό παρατηρητήριο βρίσκεται σήμερα στην μέση του οικοπέδου συνολικής έκτασης 500 στρεμμάτων και η μεταφορά του στο βόρειο άκρο της έκτασης αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση (ήδη από τον Μάρτιο του 2012) καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίησή του.

Παπαστάθης Αργύρης

This entry was posted on Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, 2012 at 22:35 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply