Απολογισμός Γενικής Συνέλευσης

http://3.bp.blogspot.com/-50or-7Suba8/TnnJuagaJMI/AAAAAAAAAS8/VrfFiaXM4bE/s240/%25CE%25A3%25CE%25AE%25CE%25BC%25CE%25B1_%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BB%25CF%258C%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2585_1.bmpΜε  επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 09-12-2012 η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Κοζάνης.

Τον Απολογισμό Δράσης του Δ.Σ. παρουσίασε στα μέλη του Συλλόγου ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Σιόγκας, ο οποίος επεσήμανε ότι στην τριετία που παρήλθε, το Δ.Σ. του Συλλόγου,

–      Διαμόρφωσε άποψη για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο και την αγροτική πολιτική της χώρας και της περιοχής μας,
–      Φρόντισε για την ενημέρωση, την επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση των μελών του Συλλόγου,
–      Έκανε τεκμηριωμένες παρεμβάσεις σε θέματα που ενδιέφεραν τον κλάδο αλλά και το εργασιακό αντικείμενο των μελών του Συλλόγου,
–      Πρόβαλε το Σύλλογο στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, με στόχο την καταξίωσή του στη συνείδηση τόσο των συναδέλφων μας, όσο και ευρύτερα της κοινωνίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Σιόγκας αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Δ.Σ., που  μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις εξής:

α) Ολοκλήρωση της 2ης τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου σύμφωνα με τις προτάσεις της Π.Ο.Σ.Γ. Έτσι η προκήρυξη των εκλογών από την Ομοσπονδία βρήκε το Σύλλογο απολύτως έτοιμο και πλήρως εναρμονισμένο με τις διατάξεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στην καλή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Σύλλογος, αλλά και στην ετοιμότητα του Δ.Σ.

β) Επιτυχή ολοκλήρωση προγράμματος Λ.Α.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ., με τίτλο “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ”, συνολικής διάρκειας 40 ωρών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 04-02-2012 μέχρι 25-02-2012 από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης “ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ”.

Δικαιούχοι του προγράμματος ήταν όλοι οι μισθωτοί (ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ) εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης, με αμοιβή 5 €/ώρα. Η ενέργεια αυτή θα αποφέρει ακόμη σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Σύλλογο.

γ) Διοργάνωση ημερίδων – διαλέξεων- συναντήσεων:

1.   Ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση & Αγροτική Ανάπτυξη, Ανάλυση – Προοπτικές – Προτάσεις»

2.      Διάλεξη με θέμα «Βιολογική καταπολέμηση του Έλκους Καστανιάς»

3.   Ημερίδα με θέμα «Αειφορική χρήση της Τηλεθέρμανσης στη Γεωργία – Εφαρμογές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες»

4. Ημερίδα με θέμα «Δορυφορική Τηλεπισκόπηση και Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Θεωρία – Εφαρμογές»

5. Ημερίδα με θέμα «Ανοιχτά εκτροφεία σαλιγκαριών ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου»

6.     Συνάντηση με τους Νέους Αγρότες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να τους ενημερώσουμε για την πορεία του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013.

δ) Παρεμβάσεις μέσω επιστολών, προς Υπ.Α.Α.Τ., Υπ.ΟΙ.Ο., ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και διάφορους άλλους αποδέκτες, με θέματα γεωπονικού ενδιαφέροντος. Συνολικά απεστάλησαν 13 επιστολές.

ε) Ενεργή συμμετοχή με προτάσεις στη διαδικασία του Ε.Π. ‘’Καλάθι αγροτικών Προϊόντων Π.Δ.Μ.’’ με την οποία ο Σύλλογος συνέβαλε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου. Πολλές από τις προτάσεις του Συλλόγου υιοθετήθηκαν από την ομάδα εργασίας και παρουσιάστηκαν στο τελικό πρόγραμμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

στ) Αξιοποίηση της ιστοσελίδας του Συλλόγου. Ο Σύλλογος διαθέτει μία ιστοσελίδα που ενημερώνεται καθημερινά από τις 25 Νοεμβρίου 2010 με αλματώδη εξέλιξη, μιας και υπήρξε υπερδιπλασιασμός των αναρτήσεων το έτος 2012 σε σχέση με το έτος 2011, ενώ αντίστοιχα υπήρξε αύξηση των επισκεψιμότητας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 400% μεταξύ των δύο προαναφερομένων ετών.

ζ) Επικοινωνία και Τεχνική υποστήριξη αναγνωστών απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι στέλνουν μηνύματα στο Σύλλογο ζητώντας βοήθεια για διάφορα θέματα όπως επαγγελματικά, απασχόλησης, καλλιεργειών, διευκρινήσεων κ.λ.π.. Όλα τα μηνύματα απαντήθηκαν με μέριμνα του Δ.Σ. με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και τεκμηρίωση.

η) Επικοινωνία με τα μέλη του Συλλόγου, με συνεχή ενημέρωση για θέματα του συλλόγου, επαγγελματικά, κ.λ.π.. Μέχρι σήμερα στάλθηκαν 228 (55 το 2011) μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

θ) Συμμετοχή στο «Δίκτυο εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης» του Δήμου Κοζάνης, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., μετά από αίτημα που απηύθυνε στο Σύλλογο, το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου.

ι) Επιτυχής διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου, εν μέσω κρίσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιτυγχάνοντας αντιστροφή των δεδομένων και εξοικονόμηση σημαντικών πόρων με την υλοποίηση προγράμματος ΛΑΕΚ, τη μείωση του ενοικίου των γραφείων του Συλλόγου, την οικονομικά επιτυχημένη διοργάνωση ετήσιου χορού, την είσπραξη συνδρομών και παλιών οφειλών κ.λ.π..

Στην πορεία, ο απερχόμενος πρόεδρος ευχαρίστησε τους φορείς: της Π.Ε. Κοζάνης, Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτές και Δημάρχους της Π.Ε. Κοζάνης, Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης, ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ., Ο.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. κ.λ.π., για την στήριξη που πρόσφεραν στον Σύλλογο. Ακόμη, ευχαρίστησε τα Μ.Μ.Ε. τα οποία πρόβαλαν τις δράσεις του Συλλόγου και έδωσαν ελεύθερο βήμα γραπτού και προφορικού λόγου σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ξεχωριστή αναφορά και ιδιαίτερες ευχαριστίες έγιναν στην Δικηγόρο Κοζάνης κ. Τσάτσου Νατάσα καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Αθανασιάδη Δημήτρη, για τις ευγενικές χορηγίες τους προς τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης.

Κλείνοντας ο κ. Σιόγκας ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.: κ. Διαμαντόπουλο Εμμανουήλ, κ. Πιστόλα Ευαγγελία, κ. Κωνσταντινίδου Σταυρούλα, κ. Σταύρακα Θεόδωρο, κ. Παπαδόπουλο Χαρίσιο και κ. Παπαθύμιο Ιωάννη, που έδωσαν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους και δούλεψαν ξοδεύοντας από τον προσωπικό τους χρόνο για το καλό του Συλλόγου και του κλάδου μας, όπως επίσης και όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε στα μέλη του Συλλόγου η Έκθεση του Διοικητικού και Διαχειριστικού ελέγχου, από τον πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Παπαγιαννίδη Γεώργιο, όπου διαπιστώθηκε η οργανωτική και λειτουργική επάρκεια του Συλλόγου καθώς και η ορθολογική οικονομική διαχείριση.

Ακολούθησε η ομόφωνη έγκριση του Απολογισμού Δράσης, του Διοικητικού και Διαχειριστικού Ελέγχου, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασκήθηκε εποικοδομητική κριτική για τη λειτουργία του Συλλόγου και διατυπώθηκαν προτάσεις για τη μελλοντική πορεία του. Κοινή διαπίστωση υπήρξε η αναγκαιότητα δραστηριοποίησης όλων των συναδέλφων Γεωπόνων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου και του κλάδου μας.

Η εκλογική διαδικασία που ακολούθησε ανέδειξε τη νέα σύνθεση των οργάνων διοίκησης του Συλλόγου ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο

1. Κωνσταντινίδου Σταυρούλα

2. Διαμαντόπουλος Εμμανουήλ

3. Πιστόλα Ευαγγελία

4. Σιόγκας Θεόδωρος

5. Μήτσκας Μιχαήλ

6. Παπαδέλης Χρήστος – Εμμανουήλ

7. Σταύρακας Θεόδωρος

Εξελεγκτική Επιτροπή

1. Καρακλάνη Αγνή

2. Ζερβανταρίδης Φώτης

3. Χαμιζίδης Γεώργιος

Πειθαρχικό Συμβούλιο

1. Παπαγιαννίδης Γεώργιος

2. Κοντογούνη Ιωάννα

3. Λιάκου Ιωάννα

4. Καπνοτίδης Κων/νος

5. Πλόσκας Νικόλαος

Εκπρόσωποι Π.Ο.Σ.Γ.

1. Σιόγκας Θεόδωρος

Εκ του Δ.Σ.

του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.