Πυρά κατά Μανιτάκη από πρυτάνεις

http://img.protothema.gr/CE2D3D89DCB1413E62B838C1456DDFB6.jpgΣτη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων   τεσσάρων Πανεπιστημίων της χώρας προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκαλώντας τις αντιδράσεις των πρυτάνεων που κάνουν λόγο για υποβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου . Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«ΟΙ Πρυτάνεις Ελληνικών Πανεπιστημίων ενημερώνουν την Ελληνική Κοινωνία ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκης, διέγραψε από το “Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου”, διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο).
Η πράξη του αυτή :
(1)Είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου, και πολλαπλώς άνομη.

(2)Πλήττει καίρια τη θεσμική λειτουργία της Κοινοβουλευτική Δημοκρατίας, εφόσον του νόμου Ν.4076/2012 (ΦΕΚ.12/11/2012) που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο, επακολούθησαν μέσα σε ένα μήνα, δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (19/11/2012 & 4/12/2012), που δεν έρχονται να ρυθμίσουν «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 44, αλλά παραποιούν την κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς και τέσσερις εγκύκλιοι, προκειμένου να ‘καλύψει’ την επιβολή της διαθεσιμότητας/απόλυσης προσωπικού από οποιονδήποτε φορέα, πέραν του περιεχομένου του Συντάγματος και των νόμων.

(3)Aντιτίθεται σε στοιχειώδεις ανθρωπιστικές αξίες, εφόσον απολύονται στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία στα Πανεπιστήμια, που επιμορφώνονται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν στηρίξει τη λειτουργία τους αναλαμβάνοντας υπερβολικό φόρτο εργασίας και δίχως πρόσθετη αμοιβή.

(4)Αντιτίθεται στην πρωταρχική πρόθεση της συναφούς διάταξης του Ν.4076/2012, εφόσον απολύει με οριζόντιες ρυθμίσεις προσωπικό από αυτοδιοίκητα ιδρύματα τα οποία όχι μόνο δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά έχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε Διοικητικό Προσωπικό, διατυπωμένες εδώ και χρόνια σε πλειάδα εγγράφων.
Οι πράξεις αυτές του Υπουργού, καταστρέφουν με τυφλό και παράλογο τρόπο την λειτουργία των συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, δίνοντας την εντύπωση της περιττής ανθρωποθυσίας με άμεσες συνέπειες στους φοιτητές μας και στους γονείς τους, καθώς και στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας.
Συνεπεία των ανωτέρω καλούμε:
·Τον Υπουργό κ. Μανιτάκη, να επαναφέρει τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ ως είχαν στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου

·Τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, να παρέμβει άμεσα ως ηγεσία του εποπτεύοντος τα ΑΕΙ Υπουργείου

·Τα κόμματα της παρούσας Κυβέρνησης να στηρίξουν την χειμαζόμενη Ανώτατη Παιδεία

·Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον αυτής της χώρας.»

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.