Γιατί ξέσπασε η κρίση
Την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, υπέβαλε πριν από λίγο και ο βουλευτής Αιτωλ/νίας, Δημήτρης Σταμάτης. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε,

Για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα, είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλλω και γραπτά την  παραίτηση μου, αφού την υπέβαλλα το πρώτον προφορικά μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δράττομαι της  ευκαιρίας να επαναλάβω στον κάθε Έλληνα πολίτη τη σταθερή μου θέση κατά του μνημονίου όπως και των  αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης  στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της  Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον  αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της  ευημερίας των λαών.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί.

Ευχαριστώ και τιμώ ιδιαίτερα τους Αιτωλοακαρνάνες για την τιμή που αυτοί για τόσα χρόνια μου δώσανε».

Γιατί ξέσπασε η κρίση

Η σοβούσα από καιρό εσωκομματική κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες πήρε διαστάσεις διάσπασης μετά την απόφαση του κ. Καμμένου να καρατομήσει, ουσιαστικά, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλο που αρνήθηκε να συγκαλέσει συνεδρίαση των βουλευτών για να επιλυθεί το ζήτημα που δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη διάρκεια μιας επεισοδιακής κοινής συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στη συνεδρίαση αυτή εκδηλώθηκε, κυρίως από τους κυρίους Μαρκόπουλο και Ζώη, έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο και τις επιλογές του προέδρου, όταν ο τελευταίος εξήγγειλε συνέδριο με πρόθεση να γίνουν οι ΑΝΕΛ ένα ευρύ μέτωπο από την κεντροδεξιά και το κέντρο ως την πατριωτική Αριστερά, προοπτική που δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς προερχόμενους από το χώρο της ΝΔ.

Η Κ.Ο. τελικά συγκλήθηκε το απόγευμα και εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον κ. Καμμένο, την οποία προσυπέγραψαν οι 16 από τους 20 βουλευτές του κόμματος, όχι όμως και οι κύριοι Μαρκόπουλος, Γιάννης Κουράκος, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Τέρενς Κουίκ.

Το non paper του Μαΐου

Τη σκυτάλη της αμφισβήτησης του κ. Καμμένου παρέλαβε κατόπιν ο κ. Μανώλης, ανασύροντας μία παλαιότερη υπόθεση με non paper που είχε παραδοθεί από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ τον περασμένο Μάιο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης για να αποφεύγονταν οι επαναληπτικές εκλογές.

Στο non paper o κ. Καμένος τασσόταν υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας και, μάλιστα, αυτοπροτεινόταν ως υπουργός Άμυνας, αλλά κατόπιν διέψευσε την ύπαρξη του κειμένου, απειλώντας μάλιστα με ένδικα μέσα κατά της προεδρίας της Δημοκρατίας που ενημέρωσε γι΄ αυτό τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.  «Έχω αποδείξεις ότι το έδωσε» είπε ο κ. Μανώλης και χαρακτήρισε γκάφα την όλη υπόθεση, ενώ κατηγόρησε τον Π. Καμμένο ότι προσπάθησε να βγάλει ψεύτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έκανε το πρώτο λάθος που το έδωσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε.

«Το  non paper το οποίο ανέφερε, ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταγούμε στην συγκυβέρνηση της τρόικας. Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε», απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όταν κλήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία του κ. Μανώλη.

«Και αυτά τα non paper μπορούν να τα χρησιμοποιούν μεταξύ τους εκείνοι που διαπραγματεύονται καρέκλες και μισθούς. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα από αυτούς, συνομιλούμε μόνο με τον ελληνικό λαό», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Θα μετρηθούν οι «απώλειες» την Πέμπτη

Σε κλίμα αποδρομής φέρεται να είναι και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, επίσης πρώην βουλευτής της ΝΔ, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ ο τελικός απολογισμός για τις συνολικές «απώλειες» βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πόσοι εξ αυτών θα παραμείνουν πιστοί στον κ. Καμμένο, αναμένεται να γίνει την Πέμπτη που συγκαλείται από τον αναπληρωτή γραμματέα κ. Παναγιώτη Μελά, η κοινοβουλευτική ομάδα.

Star-Fm.gr με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.