Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο

Βαρυχειμωνιά με νεκρούς σε Κροατία- προβλήματα σε Τουρκία και ΡουμανίαΠέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κροατία από το κύμα ψύχους που πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Οι τέσσερις υπέκυψαν από το κρύο, ενώ καθάριζαν το χιόνι έξω από τα σπίτια τους στην Πιτόματσα στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Όσιεκ και στο Βάλποβο.

Το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας άνδρας, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί το Σάββατο στην περιοχή Κορένιτσα και εντοπίστηκε την Κυριακή παγωμένος σε απόσταση 150 μέτρων από δρόμο.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο Τσρνι Λουγκ, στο εθνικό πάρκο Ρίσνιακ, το θερμόμετρο δείχνει -18 βαθμούς Κελσίου, στο Σλαβόνσκι Μπροντ στα νότια -17 βαθμούς Κελσίου, στο Γκόσπιτς – 16 βαθμούς Κελσίου και στο Ζάγκρεμπ -10 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στη διάρκεια της μέρας η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Τα περισσότερα προβλήματα που είχαν προκληθεί στις συγκοινωνίες λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, έχουν αποκατασταθεί. Ακυρώθηκαν τα περιφερειακά δρομολόγια των τρένων στις περιοχές Κάρλοβατς, Νόβσκα, Βίνκοβατς, Μοράβιτσα και Ριέκα.

Στο Ντουμπρόβνικ έχει διακοπεί, λόγω των θυελλωδών ανέμων, η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αδριατικής, όπως επίσης και στον αυτοκινητόδρομο Μπρέγκανα -Λίποβατς λόγω σοβαρού τροχαίο δυστυχήματος.

Στη διάβαση Μπαγιάκοβο, στα σύνορα με τη Σερβία, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Χιόνια και στην Τουρκία

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν την ανατολική Τουρκία και συγκεκριμένα την επαρχία Ερζουρούμ, με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει φτάσει ήδη τα 20 εκατοστά.

Η πρόσβαση, επίσης, σε 193 χωριά στις επαρχίες Βαν, Μπιτλίς, Μους και Χακκιάρι είναι αδύνατη, ενώ συνεργεία των δήμων στις πληγείσες περιοχές εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους.

Βαρυχειμωνιά στη Ρουμανία

Στη Ρουμανία, εξαιτίας των πολύ ισχυρών χιονοπτώσεων έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Τίμις (δυτική Ρουμανία) και Σουτσεάβα (βορειοανατολική). Στις δύο αυτές περιοχές, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς ακόμη κι αν καθαριστούν οι δρόμοι, το χιόνι συνεχίζει να πέφτει με αμείωτους ρυθμούς.

Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, τα σχολεία στις περιοχές Πράχοβα, Βαλτσέα και Αράνβτ της Ρουμανίας, καθώς οι δρόμοι είναι παγωμένοι, ενώ εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση σε οκτώ σχολεία στις πόλεις Κόμαρνικ και Μπρεάζα της επαρχίας Πράχοβα δεν θα γίνουν μαθήματα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν, επίσης, οκτώ σχολεία και 12 νηπιαγωγεία στην επαρχία της Νταμποβίτα.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.