Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν… Ονουάτσι!Με νίκη συνδυάστηκε η επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της Ξάνθης, η οποία συνέτριψε 4-0 τον Πανιώνιο στα Πηγάδια. Οι Θρακιώτες επανήλθαν στις νίκες μετά από τέσσερα «στείρα» παιχνίδια και «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ σημείωσαν οι Μαρίν (31′), Γούτας (38′) και Ονουάτσι (41′ και 80′).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, με σουτ του Σάμαρη στο 11΄ και κεφαλιά του Αραβίδη στο 14΄, που όμως δεν βρήκαν στόχο. Μετά το πρώτο τέταρτο η Ξάνθη πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και, αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ονουάτσι να αστοχεί από κοντά στο 18΄, άνοιξε το σκορ στο 31΄. Ο Ονουάτσι έφυγε αμαρκάριστος από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» τη μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου ο επερχόμενος Μαρίν την έσπρωξε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο και πέτυχαν άλλα δύο γκολ, «καθαρίζοντας» τον αγώνα: στο 38΄ από κόρνερ του Μάνταλου ο Γούτας με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Ονουάτσι εκμεταλλεύθηκε λάθος του Αυλωνίτη και πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Αν και το ματς είχε κριθεί, οι «ακρίτες» συνέχισαν να είναι απειλητικοί και στο 58΄ ο Γιαννούλης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Βασιλακάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ονουάτσι πέρασε μόλις άουτ. Τελικά ο Νιγηριανός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 80΄, μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Μάνταλου, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία για το γκολ της τιμής στο 84΄, όταν το σουτ του Κούρου σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη – Πανιώνιος για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

 

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μπέρτος, Μάνταλος, Μαρίν – Ντούνης, Γιαννούλης, Γουνδουλάκης

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος (88΄ Τορομανίδης), Μαρσελίνιο (76΄ Πλατέλλας), Μαρίν (83΄ Τριάδης), Ονουάτσι, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Κομεσίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Ρόκας, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Γουνδουλάκης (74΄ Οκόγιε), Σάμαρης (46΄ Μενδρινός), Ντούνης (46΄ Καμπάνταης), Κολοβός, Αραβίδης

ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.