Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζον Πόλσον ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας απώλειες της τάξης του 18,7% για το αμοιβαίο του ομίλου του. Ο όμιλός του είχε επενδύσει στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και στην κατάρρευση του ευρώ.

Οι… προσδοκίες διαψεύστηκαν και οι απώλειες που “μετράει” -μόνο από το συγκεκριμένο αμοιβαίο- υπολογίζονται σε κάτι παραπάνω από 1 δισ. δολάρια.

Σχεδόν την ίδια εποχή, η Bank of America και η Deutsche Bank ανέφεραν αυξημένη ζήτηση, κυρίως από αμερικανικά funds, για συμβόλαια put-option, κάποια από τα οποία αγοράστηκαν έναντι 500 εκατ. δολαρίων ή και 1 δισ. Σήμερα αγνοούνται.

Ο δε Τζέικομπ Ρότσιλντ φέρεται να τοποθέτησε συνολικά εντός του 2012 περί τα 200 εκατ. δολάρια σε προϊόντα πτώσης του ευρώ.

Στο μεταξύ, ακόμα και η περίφημη ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι ενδεχόμενης πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας (CDS) δεν απέδωσε περισσότερα από 3,5 δισ. σε όσους επένδυσαν πάνω της, παρά το μεγάλο θόρυβο που προηγήθηκε.

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.