Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτοί που επένδυσαν στην ελληνική χρεωκοπία και έχασαν…

Δεκέμβριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζον Πόλσον ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας απώλειες της τάξης του 18,7% για το αμοιβαίο του ομίλου του. Ο όμιλός του είχε επενδύσει στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και στην κατάρρευση του ευρώ.

Οι… προσδοκίες διαψεύστηκαν και οι απώλειες που “μετράει” -μόνο από το συγκεκριμένο αμοιβαίο- υπολογίζονται σε κάτι παραπάνω από 1 δισ. δολάρια.

Σχεδόν την ίδια εποχή, η Bank of America και η Deutsche Bank ανέφεραν αυξημένη ζήτηση, κυρίως από αμερικανικά funds, για συμβόλαια put-option, κάποια από τα οποία αγοράστηκαν έναντι 500 εκατ. δολαρίων ή και 1 δισ. Σήμερα αγνοούνται.

Ο δε Τζέικομπ Ρότσιλντ φέρεται να τοποθέτησε συνολικά εντός του 2012 περί τα 200 εκατ. δολάρια σε προϊόντα πτώσης του ευρώ.

Στο μεταξύ, ακόμα και η περίφημη ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι ενδεχόμενης πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας (CDS) δεν απέδωσε περισσότερα από 3,5 δισ. σε όσους επένδυσαν πάνω της, παρά το μεγάλο θόρυβο που προηγήθηκε.

Καθημερινή

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 9th, 2012 at 22:34 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply