Τι απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης για το νέο περιστατικό

Μόλις λίγες ημέρες, από  την απελευθέρωση υπόδικου για την δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη, μία νέα υπόθεση με κρατούμενο που… αγνοείται, έρχεται στη δημοσιότητα. Ο λόγος, για τον 17χρονο κατηγορούμενο, για τον φόνο του Θανάση Λαζανά!

Η δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Τον περασμένο Μάιο, ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με μια ομάδα αλλοδαπών, στην Πάτρα. Οι αλλοδαποί κλώτσησαν το σκύλο του και όταν εκείνος αντέδρασε, τον χτύπησαν με μαχαίρι.

Οι αρχές, δεν άργησαν να πιάσουν έναν 17χρονο Αφγανό, κατηγορούμενο για τη δολοφονία. Την ίδια ώρα, “έβραζε” ολόκληρη η περιοχή, για να απομακρυνθούν από εκεί οι παράνομοι μετανάστες.

Ανακάλυψαν στη δίκη ότι ο κατηγορούμενος… δραπέτευσε!

Σήμερα, η οικογένεια του Θανάση Λαζανά, περίμενε τι θα γίνει στα Δικαστήρια της Πάτρας, για την υπόθεση. Όμως, έκπληκτοι πληροφορήθηκαν ότι ο Αφγανός καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης αλλά…ερήμην, γιατί είχε καταφέρει να δραπετεύσει!

Όπως λέει στο dete.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας Ντίνος Αργυρόπουλος “Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών γιατί έχει αποδράσει! ”

Οι πληροφορίες λένε, ότι αφού ο ανήλικος παρέμεινε για 6 μήνες στη φυλακή ανηλίκων, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ειδικό αναμορφωτήριο αλλοδαπών ανηλίκων, στο Βόλου, όπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο!

Πολλά είναι τα ερωτήματα, τόσο για το γεγονός ότι είχε κρατηθεί κρυφή για 15 ημέρες η απόδραση του κατηγορούμενου, όσο για το γιατί μεταφέρθηκε εκεί, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν – όπως αποδείχθηκε – οι ανάλογες συνθήκες ασφαλείας.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαφυγή ανηλίκου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει ότι ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012.

Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Moνάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.