Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι τελευταίες αλλαγές στο νέο φορολογικό σύστημα

Δεκέμβριος 8th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Γιάννης Στουρνάρας: «Αυτός που έχει μπλοκάκι σε έναν εργοδότη δεν θα φορολογηθεί ως επιχειρηματίας και ούτε και θα πληρώσει και τέλος»

Οι τελευταίες αλλαγές στο νέο φορολογικό σύστημαΥπό την έγκριση της τρόικας τελούν πλέον οι τελευταίες αλλαγές στο φορολογικό σύμφωνα με τις οποίες ο υψηλός συντελεστής φορολογίας για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις συγκρατείται στο 40% ενώ απαλλάσσονται από τον «έξτρα φόρο» των 650 ευρώ όσοι κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών σε ένα μόνο εργοδότη.

«Αυτός που έχει μπλοκάκι σε έναν εργοδότη δεν θα φορολογηθεί ως επιχειρηματίας και ούτε και θα πληρώσει και τέλος» δήλωσε κατηγορηματικά την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί νομοθετικά ή μέσω ερμηνευτικής εγκυκλίου είναι τι θα ισχύει για όλους όσοι έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, αλλά το τελευταίο έτος έχουν μηδενικά έσοδα.

Ο υπουργός στις δηλώσεις του πρόσθεσε:: «Προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το σύστημα, όλοι θα φορολογούνται με βάση βιβλία, θα αφαιρούνται οι δαπάνες, θα αφαιρούνται οι ασφαλιστικές τους εισφορές, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα, άρα θα έχουμε ένα πραγματικά καλύτερο σύστημα από πριν το οποίο θα πατάσσει την φοροδιαφυγή.

Βέβαια να είμαστε ξεκάθαροι η φοροδιαφυγή δεν πατάσσεται μόνο με την φορολογική κλίμακα και με το φορολογικό σύστημα, θέλεις και ελέγχους, θέλεις περιουσιολόγιο, θέλεις και ποινές. Αρα προσπαθούμε να εξυγιάνουμε κάθε μέρος του φορολογικού συστήματος».

Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που έδωσε για το νέο φορολογικό ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι το προσχέδιο του νομοσχεδίου θα αποσταλεί στην τρόικα για να εγκριθεί και το νομοσχέδιο να μπορέσει να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Τρίτη.

Αγκάθι εξακολουθεί να παραμένει το θέμα των επιβαρύνσεων που προέκυπταν από τους αρχικούς σχεδιασμούς για τις οικογένειες με τρία και τέσσερα παιδιά, καθώς και η φορολόγηση των επαγγελματιών.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 8th, 2012 at 11:45 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply