Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,4 ρίχτερ στο Τόκιο
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι ο σεισμός που έπληξε την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας είχε μέγεθος 7,4 βαθμών. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι ενώ το Κέντρο Παρακολούθησης Τσουνάμι του Ειρηνικού αναφέρει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο τσουνάμι.

Δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών που βρίσκονται στην βορειο-ανατολική Ιαπωνία όπου έλαβε χώρα ο σεισμός.

Η δόνηση, στις 17.18 (τοπική ώρα), έπληξε την βορειο-ανατολική ακτή και έγινε αισθητή στο Τόκιο, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο. Το υπόκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έπληξε τις επαρχίες που είχαν καταστραφεί από τον σεισμό των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου 2011.

Το Κέντρο Ειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τοπικό τσουνάμι, αλλά όχι και για ολόκληρη την περιοχή του Ειρηνικού. Δεν υπάρχει «απειλή για μεγάλο και καταστροφικό τσουνάμι, αλλά οι σεισμοί αυτής της έντασης μπορεί να προκαλέσουν τοπικά τσουνάμι, τα οποία μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις ακτές», σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο που έχει την έδρα του στη Χαβάη.

Το πρώτο κύμα

Το πρώτο κύμα, ύψους ενός μέτρου έφθασε στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας. Η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι μπορεί να φθάσει σε ύψος τα δύο μέτρα στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.