Οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν απόψε (22.05) την Τότεναμ στο Λονδίνο

ΠΑΟ: Η πρώτη νίκη στην Αγγλία φέρνει πρόκρισηΈνα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα αναζητεί ο Παναθηναϊκός απόψε (22.05-ΑΝΤ1) στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» απέναντι στην Τότεναμ κατά την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Πράσινοι, που δεν έχουν νικήσει ποτέ επί αγγλικού εδάφους στα Κύπελλα Ευρώπης, στοχεύουν στην παρθενική τους επικράτηση στο Νησί που θα τους εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη φάση των «32» της διοργάνωσης. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα (ισοπαλία ή ήττα) το Τριφύλλι θα αποκλειστεί…

Το έργο των παικτών του Παναθηναϊκού κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι καθώς, πέραν της αρνητικής παράδοσης, έχουν να αντιμετωπίσουν και μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Τα Σπιρούνια του 35χρονου πορτογάλου τεχνικού κ. Αντρέ Βίλας Μπόας προέρχονται από ένα σερί τεσσάρων νικών, βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και διεκδικούν τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ διαθέτουν στο δυναμικό τους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι οι επιθετικοί Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και Ζερμέν Ντεφό, οι μέσοι Ααρον Λένον, Κλιντ Ντέμπσι, Τομ Χάντλστοουν, Σάντρο, οι αμυντικοί Βιλιάμ Γκαλάς, Γιαν Βερτόνχεν, Κάιλ Γουόκερ και οι γκολκίπερ Ούγκο Γιορίς και Μπραντ Φρίντελ.

Για καλή τύχη των Πρασίνων δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του κ. Βίλας Μπόας ο σούπερ σταρ της Τότεναμ Γκάρεθ Μπέιλ και ο πολύτιμος Μάικλ Ντόουσον, όπως επίσης και οι Σκοτ Πάρκερ, Μπενουά Ασού Εκότο και Γιούνες Καμπούλ.

Από την πλευρά του, ο αργεντινός τεχνικός του Παναθηναϊκού κ. Χουάν Ραμόν Ρότσα σκοπεύει να παρατάξει το Τριφύλλι με ισχυρή μεσαία γραμμή για να ανακόψει τον γρήγορο ρυθμό των Λονδρέζων. Εξ ου και η σκέψη για χρησιμοποίηση από την αρχή της αναμέτρησης του (ανέτοιμου για ματς 90 λεπτών) σενεγαλέζου αμυντικού μέσου Χαμπίμπ Πάπε Σο, δίπλα στον Βίκτορ Βίτολο. Επίσης, μια θέση παίζεται στην κορυφή της επίθεσης μεταξύ του Αντώνη Πετρόπουλου και του Χοσέ Τοτσέ και στην άμυνα μεταξύ των Κώστα Τριανταφυλλόπουλου και Σέμα Βελάσκες.

Στο πλευρό των παικτών του Παναθηναϊκού θα βρίσκονται περίπου 2.000 οπαδοί της ομάδας που έχουν ταξιδέψει στο Λονδίνο, ενώ διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο 35χρονος Πολωνός κ. Πάβελ Γκιλ.

 

Η βαθμολογία

Λάτσιο            9

Τότεναμ           7

Παναθηναϊκός 5

Μάριμπορ       4

 

Η παράδοση του ΠΑΟ στην Αγγλία

1970-71

Εβερτον 1-1

1981-82

Αρσεναλ 1-0

1984-85

Λίβερπουλ 4-0

1998-99

Αρσεναλ 2-1

2000-01

Μάν. Γιουνάιτεντ 3-1

2001-02

Αρσεναλ 2-1

2003-04

Μάν. Γιουνάιτεντ 5-0

2004-05

Αρσεναλ 2-2

Σκόκας Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.