Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της η αμερικανική εφημερίδα “New York Post” και η οποία δείχνει έναν άνδρα λίγα δευτερόλεπτα προτού βρει τραγικό θάνατο από συρμό του μετρό της Νέας Υόρκης.

Στο πρωτοσέλιδο της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας, η φωτογραφία συνοδεύεται από τον πηχυαίο τίτλο “Καταδικασμένος – Αυτός ο άνδρας, τον οποίον έσπρωξαν στις ράγες του Μετρό, πρόκειται να πεθάνει”.

Ο φωτορεπόρτερ που τράβηξε τις φωτογραφίες του 58χρονου Κι-Σουκ Χαν πεσμένο στις ράγες του τρένου,  δήλωσε ότι βρισκόταν πολύ μακριά ώστε να μπορέσει να τον βοηθήσει.

Ο Ρ. Όμαρ Αμπάσι, φωτογράφος-συνεργάτης της ταμπλόιντ New York Post, είπε ότι τράβηξε γρήγορα δεκάδες φωτογραφίες ώστε με το φλας της μηχανής του να κινητοποιηθεί ο οδηγός της αμαξοστοιχίας και ότι ο ίδιος βρισκόταν πολύ μακριά.

Δευτερόλεπτα αργότερα, το τρένο παρέσυρε και σκότωσε τον Χαν.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, και αν είχα μπορέσει θα είχα τραβήξει μακριά τον κύριο Χαν», δήλωσε ο Αμπάσι στην εκπομπή του NBC “Today”.

Υπό τον τίτλο “ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ”, η φωτογραφία απεικόνιζε τον Χαν να προσπαθεί να ανέβει στην αποβάθρα του τρένου τη στιγμή που αυτό πλησίαζε.

Ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ δημοσίευσε τη μαρτυρία του στην εφημερίδα περιγράφοντας το περιστατικό ως «μία από τις φρικτότερες σκηνές που έχω δει, να παρακολουθώ έναν άνθρωπο να πεθαίνει. Το θλιβερό είναι ότι υπήρχε κόσμος κοντά στο θύμα, που παρακολουθούσε και δεν έκανε τίποτα. Μπορείτε να το δείτε αυτό στις φωτογραφίες».

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας Τέρενς Λεγκρί υπέστη σοκ και νοσηλεύτηκε μετά το επεισόδιο, έγραψε η New York Daily News.

Ο Λεγκρί ο οποίος είδε τον Χαν από την θέση του οδηγού της αμαξοστοιχίας είπε στην Daily News ότι παρατήρησε κάποιους ανθρώπους στην αποβάθρα που κουνούσαν τα χέρια τους για να τον προειδοποιήσουν και είπε ότι τράβηξε τον μοχλό του
φρένου για έκτακτες περιπτώσεις όταν διέκρινε τον Χαν στις ράγες.

Η κριτική εναντίον του Αμπάσι και της εφημερίδας ήταν διάχυτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ως συνήθως, τίποτα άλλο παρά αηδία για την NY Post – να εξαργυρώνει τον θάνατο ενός πολίτη στον υπόγειο με ανατριχιαστικό τίτλο και φωτογραφία», ανέφερε ένας νεοϋορκέζος στο Twitter.

Κάποιος άλλος νεοϋορκέζος έγραψε επίσης στο Twitter, «Στ΄αλήθεια δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά την NYPost ή να επισκεφθώ ξανά την ιστοσελίδα της. Αυτό είναι απολύτως αηδιαστικό και με κάνει να ανατριχιάζω».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.