Τους κατηγορεί για «διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια»

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση κατά Βενιζέλου και ΑλιβιζάτουΜήνυση περί «διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια» κατέθεσε την Τετάρτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Χρυσή Αυγή, σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πανεπιστημιακού Νίκου Αλιβιζάτου.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου με θέμα την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του νεοναζισμού, «χρησιμοποιώντας αόριστες εκφράσεις επιχείρησε να στιγματίσει συλλήβδην τη Χρυσή Αυγή ως ‘αντισυνταγματικό φαινόμενο’ και ‘μόρφωμα’, ξένο προς την ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας την αδιαφορία του για το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών ψήφισε τη Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις».

Για τον κ. Αλιβιζάτο, στη μήνυση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή εκφράστηκε με πρωτοφανή εμπάθεια για τη Χρυσή Αυγή και τη χαρακτήρισε δογματικά ως εγκληματική συμμορία, που καλεί τα μέλη της σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων, που δίνει εντολή σε πιτσιρικάδες να σπάνε στο ξύλο Πακιστανούς, που συνέρχεται επί τούτου και αποφασίζει να διαπράξει παράνομες πράξεις».

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.