Εξέγερση στις φυλακές Σταυρακίου ΙωαννίνωνΕξέγερση κρατουμένων εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων, όπου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Επικράτησε αρχικά τεταμένη ατμόσφαιρα, ωστόσο η ένταση φαίνεται πως αποκλιμακώνεται μετά από συνάντηση των κρατουμένων με την διευθύντρια των φυλακών.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους βγήκαν στον προαύλιο χώρο των φυλακών, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, όπου οι αριθμοί τους είναι κατά πολύ αυξημένοι, σχετικά με αυτούς που μπορούν να δεχτούν οι εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Το έναυσμα των διαμαρτυριών δόθηκε όταν μεταφέρθηκαν από άλλες φυλακές σε αυτές των Ιωαννίνων, 10 ακόμη κρατούμενοι, προκαλώντας νέα προβλήματα.

Στο χώρο έφθασαν και διμοιρίες των ΜΑΤ που έμειναν στην είσοδο των φυλακών, χωρίς να μπουν στο εσωτερικό του συγκροτήματος.

Η κατάσταση δείχνει να οδηγείται σε εκτόνωση μετά από συνάντηση της διευθύντριας των φυλακών με αντιπροσωπεία κρατουμένων, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν λύσεις, ενώ για σήμερα θα γίνει και συνάντησή τους με τον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.