Nέα μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά.

Αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και χιόνιαΤα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη δυτική Ελλάδα και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία ωστόσο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες το απόγευμα, κυρίως στα παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία νοτιότερα, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ήπείρου. Ύφεση των φαινόμενων από το απόγευμα.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς και ενισχυμένοι στο Ιόνιο τοπικά σε 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 0 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονιά, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το βράδυ.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6, βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ και προς το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 ενισχυμένοι μέχρι το μεσημέρι σε 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί εξασθενούντες σταδιακά από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, στη Δυτική Ελλάδα, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.