Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιος λογαριασμός στο Twitter αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ;

Δεκέμβριος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποιος λογαριασμός στο Twitter αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ;Όταν πριν από λίγο καιρό ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει λογαριασμό στο site κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ξέσπασε ένας πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς που τάσσονται υπέρ και αυτούς που εκτιμούν πως δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, η κίνηση αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η παρουσία της Kαθολικής Eκκλησίας στο Διαδίκτυο, ενώ ο λογαριασμός @pontifex θα ξεκινήσει να… tweetάρει από τις 12 Δεκεμβρίου.

Αυτό δεν εμποδίζει όμως τους χιλιάδες καθολικούς από όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν τον Πάπα στο Twitter, αρκετοί από τους οποίους έχουν ήδη στείλει τα ερωτήματά τους στο hashtag #askpontifex. Μάλιστα οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα αποτελέσουν και τα πρώτα tweets του Πάπα.

Μέχρι στιγμής, το account του Ποντίφικα ακολουθούν σχεδόν 425.000, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα σπάσει κάθε ρεκόρ από… ακόλουθους, ξεπερνώντας κατά πολύ τους διάσημους αστέρες της μουσικής που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Ποιους ακολουθεί όμως ο Πάπας

Αυτό που ξεχωρίζει κανείς μόλις βλέπει το προφίλ του Ποντίφικα είναι τα προφίλ που ακολουθεί. Είναι επτά και όλα αποτελούν τις… ειδικές εκδόσεις του @pontifex, τις επτά γλώσσες που θα μεταδίδονται τα μηνύματα του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, τα μηνύματα του Πάπα θα γίνονται στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά, τα γερμανικά, τα πολωνικά, τα αραβικά και τα γαλλικά, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες γλώσσες στο μέλλον.

www.iefimerida.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 5th, 2012 at 16:43 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply