Αντίο με ψηλά το κεφάλι είπε απόψε ο Ολυμπιακός στο Champions League στο παιχνίδι κόντρα στην Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους κόντρα στους «κανονιέρηδες» εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους «ισχυρούς» της κλήρωσης (20/12) για τη φάση των «32» του Europa League.

Παράλληλα, βέβαια, περίπου ένα εκατ. ευρώ που θα μπει στα ταμεία του συλλόγου.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε να χάνει με 1-0 (38′ Ροσίτσκι) από τα «δεύτερα» της Αρσεναλ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη – ανατροπή με 2-1 χάρη στα γκολ των Μανιάτη (64′) και Μήτρογλου (72′) στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League.

Με αυτό το αποτέλεσμα,  οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν όψει του Κυριακάτικου «αιώνιου» ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Πως έπαιξαν
Η λογική λύση από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ για να καλύψει το κενό του Χολέβα. Ο Τοροσίδης αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο και ο Ντιακιτέ στο δεξί. Στη μεσαία γραμμή οι Φέισα, Μανιάτης και Γκρέκο. Προωθημένοι ήταν οι Αμπντούν και Μασάντο με τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι καλά και ανέβασε την απόδοσή του μετά από το 20ο λεπτό. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η… Άρσεναλ. Οι παίκτες της αγγλικής ομάδας στην αρχή πίεζαν με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Ευθύνη του Φέισα σε αυτό, ο οποίο θα μπορούσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στον οργανωτικό τομέα και να βοηθήσει να βγει σωστά ο Ολυμπιακός στην επίθεση.

Ακόμη κι έτσι όμως οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν τους τρόπους να φτάσουν στην αντίπαλη εστία, βασιζόμενοι κυρίως σε ό,τι έκαναν οι παίκτες του από τα άκρα. Ο Ντιακιτέ και ο Μασάντο λειτούργησαν σωστά κάποιες στιγμές και έβγαλαν τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Αντίστοιχα και οι Τοροσίδης και Αμπντούν από την άλλη πλευρά, βοηθούμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις και από τον Γκρέγκο.

Ο Ολυμπιακός έφτανε στην εστία του Σέζνι, χωρίς όμως να μπορέσουν οι Τζεμπούρ, Τοροσίδης, Αμπντούν και Μασάντο –σε αντίστοιχες ευκαιρίες- να σκοράρουν.

Οι καλύτερες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό είχαν τον Τοροσίδη κεντρικό πρόσωπο. Στην πρώτη ο Αμπντούν έβγαλε τον διεθνή αμυντική μόνο του στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε επάνω από την εστία του Σέζνι. Άλλη μια φορά ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί.

Στο διάστημα αυτό η Άρσεναλ ήταν επικίνδυνη… Μετά το 20ο λεπτό οπισθοχώρησε για να δώσει χώρο στον Ολυμπιακο. Προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις και δημιούργησε δύσκολες στιγμές για τον Κάρολ. Στην καλύτερη φάση για την Άρσεναλ ο Ράμσεϊ από καλή θέση έπιασε αέρα.

Η φάση του γκολ ήρθε στο 38ο λεπτό… Ο Ροζίτσκι βρέθηκε σε καλή θέση στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και εύκολα νίκησε τον Κάρολ κάνοντας το 1-0.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να θέλουν το γκολ αλλά άφηναν πολλά κενά στην άμυνά τους. Η αγωνιστική πτώση του Ολυμπιακού συνέχισε μέχρι την πρώτη αλλαγή του Ζαρντίμ.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων περνάει εκτός αγώνα τον Φέισα, ο οποίος μόλις είχε χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία και ρίχνει στον αγώνα τον Φουστέρ. Ο Ισπανός αλλάζει τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι γίνονται περισσότερο επιθετικοί. Πιέζουν την Άρσεναλ και σιγά-σιγά έρχεται το γκολ.

Στο 64ο λεπτό ο Αμπντούν έκανε ένα γέμισμα. Ο Κοντρέρας έπιασε την κεφαλιά. Η μπάλα στρώθηκε στον Μανιάτη ο οποίος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Λίγα λεπτά αργότερα ο Μασάντο δημιουργεί άλλη μια φάση για τον Ολυμπιακό. Βγάζει μόνο τον Τζεμπούρ στην καρδιά της περιοχής. Εκεινος κάνει την κεφαλιά, μόνος με τον Σέζνι με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η δεύτερη αλλαγή του Ζαρντίμ φέρνει το δεύτερο γκολ. Ο Πορτογάλος βάζει στον αγώνα τον Μήτρογλου και βγάζει τον Αμπντούν. Οι οπαδοί διαμαρτύρονται για την επιλογή.

Ένα λεπτό αργότερα, στο 73ο λεπτό, ο Μήτρογλου όμως δείχνει πως ξέρει να βάζει γκολ. Ελευθερώνεται και κάνει ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα και το Καραϊσκάκη… φλέγεται!
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Ο Ολυμπιακός γυρίζει το παιχνίδι. Ανατρέπει το εις βάρος του 1-0 στο υπέρ του 2-1…

Η συνέχεια δεν φέρνει κάτι για τον Ολυμπιακό. Η Άρσεναλ ανέβασε την απόδοσή της, δεν απείλησε όμως τους ερυθρόλευκους που έκλεισαν επιτυχημένα την παρουσία του στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλας, Μανιάτης, Μασάδο, Φέισα (52’ Φουστέρ), Γκρέκο, Αμπντούν (72 Μήτρογλου), Τζεμπούρ (82’ Ιμπαγάσα)

Στον πάγκο: Μέγιερι, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Φουστέρ και Σιόβας

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Βερμάελεν, Σκιλασί, Τζένκινσον, Μιντ (83 Αγκμα), Ράμσεϊ, Ροζίτσκι (46’ Αρσάβιν), Κοκλέν,

Στον πάγκο: Σεϊ, Αρσάβιν, Ανγκά, Ανσά, Χαϊροβιτς, Μοντέιρο, Ακπομ

 

www.sport-fm.gr

Videos από Zougla.gr
Η βαθμολογία του 2ου ομίλου (5 αγώνες)

1. Σάλκε 11 (9-5)
2. Άρσεναλ 10 (9-6)
3. Ολυμπιακός 6 (7-8)
4. Μονπελιέ 1 (5-11)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.