Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα λίστα: Στο μικροσκόπιο της εφορίας 1.747 ονόματα για “αιφνίδιο πλουτισμό” – Δείτε όλα τα ονόματα της εφημερίδας “6 μέρες” …

Δεκέμβριος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

1.747 “βαριά” ονόματα ελέγχονται για “ξαφνικό πλουτισμό” –  Στο προσκήνιο νέα λίστα
Πρώην υπουργοί, βουλευτές, ένας πρώην αρχηγός κόμματος, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, παράγοντες ποδοσφαίρου, δικηγόροι, γιατροί και ακόμα περισσότεροι περιέχονται στη νέα λίστα των 1.747 φορολογούμενων που ελέγχει για “αιφνίδιο πλουτισμό” το ΣΔΟΕ.

Μετά τη λίστα Λαγκάρντ που δημοσίευσε το HOT DOC, η εφημερίδα “6 μέρες” φέρνει στο φως μία νέα λίστα. Πρόκειται για ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis. Έπειτα, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι ο εμφανιζόμενος πλουτισμός είναι πραγματικός και δεύτερον, εάν είναι νόμιμος ή όχι.

Με βάση αυτήν την εντολή στόχος ήταν η διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων φυσικών προσώπων  που δεν δήλωσαν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση.

Ωστόσο, ενάμιση χρόνο μετά ο έλεγχος προχωρά με ρυθμούς χελώνας, ενώ πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μεταφέρει τόσο τα ειδικά συνεργεία όσο και τον έλεγχο όλων των ανοικτών υποθέσεων στα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα, πράγμα που σημαίνει πως ότι όλες οι ελεγκτικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα παραιτήθηκε η “Ράμπο των φοροφυγάδων”, Καίτη Φραντζεσκάκη μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο υπουργείο καθώς δε μπορούσε να βεβαιώσει και να εισπράξει φόρους.

Δείτε τη λίστα  (Κάντε ΚΛΙΚ για μεγέθυνση) :

http://www.pinnokio.gr/Uploads/files/1.jpg

http://www.pinnokio.gr/Uploads/files/2.jpg

http://www.pinnokio.gr/Uploads/files/3.jpg

www.pinnokio.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Δεκέμβριος 3rd, 2012 at 14:09 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply