Τελικά τι συμβαίνει με τον κύριο Πούτιν; Αντικείμενο εικασιών εδώ και εβδομάδες αποτελεί στη Ρωσία η υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέβαλε πολλές επίσημες επισκέψεις του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό εξαιτίας της επιδείνωσης ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη – λένε πληροφορίες.

Τελευταίο «θύμα» των ματαιώσεων, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα, ο οποίος -αν και δεν είχε οριστεί επισήμως ημερομηνία- επρόκειτο να μεταβεί στη Μόσχα τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το ταξίδι του ματαιώθηκε εξαιτίας της υγείας του Πούτιν, ενώ κυβερνητική πηγή επιβεβαίωνε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ακύρωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίστηκε έπειτα από σχετικό ρωσικό αίτημα. «Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε την Ιαπωνία για τη βούλησή της να αναβάλει τη συνάντηση αναφέροντας ένα τραύμα του κυρίου Πούτιν» εξηγούσε χαρακτηριστικά η πηγή.

Το Κρεμλίνο πάντως έριξε τα της ματαίωσης της επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο γεγονός ότι «δεν είχε οριστεί σαφώς ημερομηνία». Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Pravda» υπογράμμιζε ότι ο Πούτιν «εργάζεται όπως πριν και προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ρυθμό. Ωστόσο, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τις αθλητικές δραστηριότητές του και για τον λόγο αυτό, καθώς είναι αθλητικός τύπος, μπορεί να πονά λίγο στην πλάτη ή στο χέρι ή το πόδι, χωρίς όμως αυτό να εμποδίζει την ικανότητά του να εργάζεται».

Περί τις αρχές του Νοεμβρίου, ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρει ένα ελαφρύ τραύμα από τα σπορ που κάνει, διευκρινίζοντας ότι το τραύμα δεν επηρεάζει καθόλου το έργο του. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος πρόεδρος, που εδώ και χρόνια κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρεί και να ενισχύει την εικόνα του ισχυρού και αθλητικού άνδρα φέρεται να ταλαιπωρείται από την υποτροπή ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη.

www.dimokratianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.