Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση των τοπικών σχεδίων για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ), μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων ένταξης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στη συμβουλευτική υποστήριξη 556 ωφελουμένων, ώστε να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να ιδρύσουν επιχειρήσεις που  θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους, να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν.

Αποτέλεσμα της δράσης θα είναι η εξασφάλιση της εισόδου ανέργων στην αγορά εργασίας και η κοινωνική τους ένταξη στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι της περιοχής.

«Ανοίγουμε το δρόμο για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. Προτεραιότητά μας αποτελεί η μείωση των ποσοστών της ανεργίας μέσα από στοχευμένες δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σήμερα όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την παρατεταμένη ύφεση απόρροια της οικονομικής κρίσης. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας έτσι στέρεες βάσεις στο αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας μας, που διαθέτει πλήθος συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Με την συνεργασία όλων μπορούμε να βγούμε νωρίτερα από τις οικονομικές συμπληγάδες που δημιουργήθηκαν γύρω από την απασχόληση».

Στα τοπικά σχέδια απασχόλησης μπορούν να συμμετέχουν:

• άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ

• υπό προϋποθέσεις, νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών ή Πολυτεχνικών Σχολών)

• ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2011 έως 3.000€ από γεωργικές δραστηριότητες και έως 9.000€ από άλλες πηγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.