Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Φωτιά” στους κόλπους της εκκλησίας από έρευνες του ΣΔΟΕ

Δεκέμβριος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναταραχή στην εκκλησία – Υποψίες και πληροφορίες για μητροπολίτες με περίεργες καταθέσεις

Περίπου δέκα ονόματα φαίνεται πως υπάρχουν σε μία ή δύο λίστες οι οποίες εικάζεται ότι κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία και περιέχουν ονόματα εμπλεκομένων αρχιερέων με τουλάχιστον “περίεργες” καταθέσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” το θέμα είναι υπαρκτό, αν και διογκωμένο, και πιθανότατα υποτιμήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, δεν περίμενε ο κ. Ιερώνυμος να βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας, κ. Νικολάου, ο οποίος του είχε ζητήσει να λάμψει η αλήθεια αλλά ο αρχιεπίσκοπος είχε εκνευριστεί και την είχε χαρακτηρίσει “φανφάρα”.

Σύμφωνα με μητροπολίτη της βορείου Ελλάδος ο οποίος μίλησε με τη “Δημοκρατία”, ανώνυμα φυσικά, από τη στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος μίλησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, το έχει παραδεχτεί ο ίδιος, “υπάρχει μεγάλο θέμα”.

Πάντως, φαίνεται πως είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος που σταματά η αλήθεια και που ξεκινά η υπερβολή. Ενδεικτικό αυτού είναι πως εμφανίζεται να υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (email) το οποίο αναφέρει πως επίκειται επίθεση κατά του κ. Ιερώνυμου, ενώ άλλα παρόμοια μηνύματα καλούν τους ορθόδοξους Έλληνες να μην πιστέψουν τίποτα από όσα δουν το φως της δημοσιότητας.

Κύκλοι της αρχιεπισκοπής υποστηρίζουν ότι δανειστές αλλά και ξένοι τεχνοκράτες ψάχνουν ευκαιρία να βάλουν στο χέρι κομμάτι από την εκκλησιαστική περιουσία, ώστε ακίνητα να περάσουν στην κατοχή τους.

Χρέος 9.000.000 ευρώ στην εφορία λόγω λειτουργίας ΜΚΟ

Ενώ όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στους κόλπους της εκκλησίας, η εφορία απειλεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων εξαιτίας χρέους ύψους εννέα εκατ. ευρώ. Αφορά στην λειτουργία της ΜΚΟ “Αλληλεγγύη” η οποία έχει πάντως καταργηθεί. Τώρα υπάρχει η ΜΚΟ “Αποστολή”.

Όμως, το χρέος δεν έχει παραγραφεί, ούτε έχει γίνει κάποια ρύθμιση. έτσι η αρμόδια ΔΟΥ θα προχωρήσει σε κατασχέσεις συνολικά τριών ακινήτων.

 

news247.gr

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 2nd, 2012 at 14:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply