Την ενδέκατη νίκη στις συνολικά δεκατρείς εφετινές αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας σημείωσε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε στο Φάληρο του Πλατανιά με 2-1 (6′ πέναλτι Αμπντούν, 19′ Τοροσίδης – 37′ Ουντότζι), πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Το «εκρηκτικό» ξεκίνημα των γηπεδούχων είχε αποτέλεσμα νωρίς, καθώς στο 5΄ ο Ιμπαγάσα κέρδισε πέναλτι από τον Δέντσα και Αμπντούν άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα ένα λεπτό αργότερα.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και οι επιθέσεις τους γίνονταν «κατά κύματα», χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Φουστέρ (8΄, 17΄) πριν το 2-0 με την κεφαλιά του Τοροσίδη στη σέντρα του Χολέβα από δεξιά.

Στο 22΄ το συρτό σουτ του Μήτρογλου έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κηπουρού, αλλά αντί για το 3-0 έγινε το 2-1. Στο 37΄ ο Ουντότζι σούταρε συρτά από τα 25 μέτρα και αιφνιδίασε τον Κάρολ, ο οποίος έπεσε καθυστερημένα και φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Φουστέρ να σουτάρει στο δοκάρι στο 38΄ και τον Μήτρογλου να σουτάρει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 44΄.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε πάντως βελτιώσει την απόδοσή του.

Ακόμη κι έτσι όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες για γκολ, όπως εκείνη στο 64ο λεπτό με τον Μήτρογλου να σουτάρει ελάχιστα άουτ και τον Ιμπαγάσα να τον μιμείται στο 80΄, σουτάροντας με το αριστερό.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με δύο καλές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους, με το σουτ του Σιόβα να περνά άουτ και του Χολέβα να αποκρούει εντυπωσιακά ο Κηπουρός σε κόρνερ.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Πλατανιάς για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δέντσας, Μιρτσέτα, Κανακούδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Μανιάτης (75΄ Γκρέκο), Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου (65΄ Τζιμπούρ), Φουστέρ (84΄ Βλαχοδήμος), Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης):
Κηπουρός, Τζανής, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Κάλαϊτζιτς, Δέντσας (22΄ Ντόε), Ουντότζι, Μιρτσέτα (72΄ Ναζλίδης), Ουκάρ (46΄ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Παληγεώργος.

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.