Σκάνδαλο: Αθωώνουν δημόσιους υπάλληλους που έχουν καταχραστεί χρήματα  Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με τον οποίο τα πειθαρχικά συμβούλια μοιράζουν αθωωτικές αποφάσεις σε επίορκους υπαλλήλους!

Την ώρα που οι αρμόδιοι «παλεύουν» να βρουν ποιοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κάποιοι καλύπτουν αυτούς, που αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα και είχαν πράξει τα παραπτώματα τους θα είχαν σίγουρα απολυθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια υπάλληλος του ΟΑΕΔ, που είχε βγάλει μηναίο επίδομα ανεργίας σε όλο της το σόι, τιμωρήθηκε μόνο με 4 μήνες παύσης, όπως και υπάλληλος – κλέφτης του υπουργείου Υγείας, που είχε αποσπάσει 51.000 ευρώ!

Ταμίας του δήμου Θεσσαλίας που απέσπασε το ποσό των 93.000 ευρώ απλώς… υποβιβάστηκε, ενώ δημόσιος υπάλληλος με… 169 μέρες άδεια σε ένα χρόνο (!) «τιμωρήθηκε» με 6 μήνες παύση.

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τους επίορκους υπάλληλους που την βγάζουν «λάδι» την ώρα που άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς ο κ. Ρακιντζής τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, στα οποία θα μετέχουν ανώτεροι δικαστικοί, δεν έχουν πάρει ακόμα μπροστά, ενώ τα παλιά, όπου μετέχουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων τους καλύπτουν.

Και όλα αυτά την ώρα που η διαφθορά και η γραφειοκρατία κοστίζουν κάθε χρόνο 28 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

www.imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.