poetΈνας ποιητής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση εξέγερσης και δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Κατάρ σε ισόβια κάθειρξη.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την κατακραυγή οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς η χώρα αυτή είχε υποστηρίξει τις αντικυβερνητικές εξεγέρσεις σε άλλα κράτη.

Στους στίχους του, για τους οποίους κατηγορήθηκε, ο Μουχάμαντ Ιμπν αλ Ντιμπ αλ Αζάμι εξυμνούσε τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης που οδήγησαν στην ανατροπή τεσσάρων δυναστών, συχνά με τη στήριξη του Κατάρ.

Ταυτόχρονα όμως επέκρινε και την απόλυτη μοναρχία στη χώρα του, κάνοντας λόγο για παράδειγμα για “σεΐχηδες που παίζουν playstation”.

Ο συνήγορός του και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νατζίμπ αλ Ναΐμι, είπε ότι σκοπεύει να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης η οποία εκδόθηκε μετά από έξι συνεδριάσεις του δικαστηρίου, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν κεκλεισμένων των θυρών.

ysterografa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.