Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένεση ρευστότητας στην αγορά 11 δισ.

30 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ένεση ρευστότητας στην αγορά που μπορεί μέχρι το τέλος του έτους να φτάσει τα 11 δισ. ευρώ, προωθεί η κυβέρνηση μέσω της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όπως όλα δείχνουν, αμέσως μόλις έρθει η δόση θα δοθεί προτεραιότητα στην αποπληρωμή αυτών που χρωστά το κράτος με προτεραιότητα τους 40.000 συνταξιούχους του Δημοσίου στους οποίους χρωστά εφάπαξ ακόμη 1,3 δισ. ευρώ ακόμη και από το 2009. Επίσης, θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί και γενικά τα χρέη 4,5 δισ. ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων.

Τα νοσοκομεία χρωστούν 1,79 δισ. ευρώ, οι ΟΤΑ 971 εκατ. ευρώ και τα υπουργεία 934 εκατ. ευρώ. Το ΝΙΜΤΣ με συνολικές οφειλές προς ιδιώτες ύψους 129,3 εκατ. ευρώ.  Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ευαγγελισμός που με οφειλές 90,4 εκατ. ευρώ και στην τρίτη θέση το Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γ. Γεννηματάς) με οφειλές ύψους 71,7 εκατ. ευρώ.

Οι εκκαθαρισμένες υποχρεώσεις του Δημοσίου για επιστροφές φόρων έως και τα 30/9 ήταν 738,1 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 491,7 εκατ. ευρώ αφορούν επιστροφή ΦΠΑ.

Πρωταθλητής σε οφειλές προς  ιδιώτες αναδεικνύεται ο ΕΟΠΥΥ με συνολικά χρέη 2,203 δισ. ευρώ. Όσον αφορά τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης στη δεύτερη θέση έρχεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με οφειλές προς τους ιδιώτες ύψους 1,383 δισ. ευρώ τα οποία αφορούν κυρίως εφάπαξ. Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των λοιπών Νομικών Προσώπων και Οργανισμών του δημοσίου στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με οφειλές ύψους 52 εκατ. ευρώ και ακολουθεί η Θέμις Κατασκευαστική με 44,8 εκατ. ευρώ.

Είναι ασφαλώς μια ανάσα για χιλιάδες ιδιώτες που περιμένουν να δουν χρόνια το χρώμα του χρήματος. Και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης που θα μπορέσει να βγάλει την οικονομία από την ύφεση.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΔΩ

www.antinews.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, 2012 at 11:09 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply