Μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της υγείας σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας ανήγγειλε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, κατά την υπογραφή της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου κατασκευής της νέας πτέρυγας στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι εκτός από το παραπάνω έργο, προϋπολογισμού 10,6 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προγραμματιστεί μια σειρά έργων και δράσεων υγείας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 30 εκ. ευρώ, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Ανέφερε ειδικότερα ότι θα εξοπλιστούν με ένα ασθενοφόρο τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα προβλέπεται η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου για το “Μαμάτσειο” νοσοκομείο Κοζάνης, η αναμόρφωση της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καστοριάς και η βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών του εγκαταστάσεων.

Επίσης, ο κτιριακός εκσυγχρονισμός τριών Κέντρων Υγείας και συγκεκριμένα του Άργους Ορεστικού στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, του Τσοτυλίου στην Π.Ε. Κοζάνης και του Αμυνταίου στην Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας.

Βρισκόμαστε, είπε, σε συνεννόηση με την 3η ΥΠΕ (Υγειονομική περιφέρεια) για το θέμα αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Μακεδονία, για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων υγείας της περιφέρειάς μας και τη στελέχωσή τους, προκειμένου να μπορέσει να γίνει δυνατή η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.