Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ν. Δένδιας: “61.000 αστυνομικοί, είναι πολλοί για τη χώρα”

Νοεμβρίου 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τη μείωση του αριθμού των αστυνομικών προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης

Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με μείωση του προσωπικού και με ορθολογικότερη αξιοποίησή του, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στην ομιλία- χαιρετισμό που απηύθυνε την Τετάρτη (28/11) το πρωί, κατά την έναρξη του 22ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά, διαφορετικά διαρθρωμένο.

Ωστόσο, ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος με τα συνδικαλιστικά σωματεία και θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους.

Επίσης, ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να βελτιωθεί και να διορθωθεί η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών, μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε: “Ενόψει της σωτηρίας της χώρας, εγώ όχι ως υπουργός, αλλά ως βουλευτής ψήφισα το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και το γνωρίζετε αυτό. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω πει και να λέω και τώρα ότι ο βασικός μισθός του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.698 ευρώ ακριβώς, είναι μία λανθασμένη επιλογή κατανομής των βαρών στην ελληνική κοινωνία”.

Και πρόσθεσε: “Δεν αντιστοιχεί σε αυτό που πράττετε και σε αυτό που σας ζητείται. Με δεδομένη την ανάγκη επίτευξης του στόχου, εγώ δεν είμαι εξ’ αυτών που δαιμονοποιεί την τρόικα. Είμαι ένας εξ’ αυτών, που λέει ότι όλα ξεκινούν από τον ελληνικό λαό, καταλήγουν στον ελληνικό λαό. Εμείς διαφεντεύουμε την τύχη μας, τα δικά μας λάθη πρέπει να διορθώσουμε, οι ξένοι ας κάνουν τη δουλειά τους”.

Αιχμές για τον Η. Κασιδιάρη

Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο του αστυνομικού, αφήνοντας αιχμές για τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, προς τους αστυνομικούς, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε: “Για την Ελληνική Αστυνομία η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ’ αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο.

Και συμπλήρωσε: “Σας παρακαλώ αυτό να είναι, όπως είναι και το γνωρίζω, πάντοτε ξεκάθαρος οδηγός στις πράξεις σας. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας”.

Γεωργαντζής: “Παίρνουμε μισθό καθαρίστριας”

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, τόνισε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να συσταθεί διακομματική επιτροπή για τον σκοπό αυτό.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος έκανε μία μακροσκελέστατη ανάλυση για τον άνθρωπο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: “Οι αξίες δεν δανείζονται και δεν χορηγούνται από κανένα ΔΝΤ. Φυτρώνουν μέσα μας με αγώνες και θυσίες. Οι ανθρώπινες αξίες συνθλίβονται σήμερα”.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Δ. Γεωργαντζής, αναφέρθηκε αναλυτικά στη συρρίκνωση των αποδοχών των αστυνομικών, λέγοντας ότι οι αμοιβές τους έχουν φτάσει τον μισθό μιας καθαρίστριας. Υπογράμμισε, ότι δεν μετανιώνουν για τους αγώνες κατά του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε “καταστροφικό” και εκτίμησε ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική που ακολουθείται.

Το συνέδριο των αξιωματικών θα ολοκληρωθεί σήμερα Πέμπτη.

news247.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 29th, 2012 at 15:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply