Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιώργος Δακής: Έργα ύψους 30 εκ. € στα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας

Νοεμβρίου 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της υγείας σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας ανήγγειλε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, κατά την υπογραφή της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου κατασκευής της νέας πτέρυγας στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι εκτός από το παραπάνω έργο, προϋπολογισμού 10,6 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προγραμματιστεί μια σειρά έργων και δράσεων υγείας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 30 εκ. ευρώ, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Ανέφερε ειδικότερα ότι θα εξοπλιστούν με ένα ασθενοφόρο τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα προβλέπεται η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου για το “Μαμάτσειο” νοσοκομείο Κοζάνης, η αναμόρφωση της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καστοριάς και η βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών του εγκαταστάσεων.

Επίσης, ο κτιριακός εκσυγχρονισμός τριών Κέντρων Υγείας και συγκεκριμένα του Άργους Ορεστικού στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, του Τσοτυλίου στην Π.Ε. Κοζάνης και του Αμυνταίου στην Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας.

Βρισκόμαστε, είπε, σε συνεννόηση με την 3η ΥΠΕ (Υγειονομική περιφέρεια) για το θέμα αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Μακεδονία, για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων υγείας της περιφέρειάς μας και τη στελέχωσή τους, προκειμένου να μπορέσει να γίνει δυνατή η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 29th, 2012 at 18:15 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply