Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Ένας ακόμα λύκος νεκρός σε τροχαίο ατύχημα στη Φλώρινα

Νοεμβρίου 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο τρίτος εντός του 2012

http://3.bp.blogspot.com/-XPkvBZEqeF8/ULWqHge7TLI/AAAAAAAAes0/G6GQquN9Fj8/s1600/NEKROS+LYKOS.jpg

Τραγικό τέλος είχε ένας ακόμα λύκος – τρίτος εντός του 2012-, καθώς χάθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Αρκτούρος», το τροχαίο συνέβη την Κυριακή, πολύ κοντά στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και απέβη μοιραία, καθώς ο ο λύκος πέθανε ακαριαία. Ο οδηγός αυτοκίνητου αδιαφόρησε για το σοβαρά τραυματισμένο ζώο, εγκαταλείποντάς το.

Ο «Αρκτούρος» υπενθυμίζει στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στις επαρχιακές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Προτείνει, δε, στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες.
Ο «Αρκτούρος» διατηρεί το καταφύγιο του λύκου, όπου σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται 9 λύκοι, που θα ζήσουν εκεί το υπόλοιπο της ζωής τους, καθώς δεν είναι δυνατή η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 29th, 2012 at 16:01 and is filed under ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply