Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επτά σχήματα συνεχίζουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την πώληση του ΟΠΑΠ

Νοεμβρίου 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μετά από εισήγηση των συμβούλων «κόπηκε» η καναδική Triple Five World Group
Επτά σχήματα συνεχίζουν στη Β' φάση του διαγωνισμού για την πώληση του ΟΠΑΠ

Επτά, από τους οκτώ υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 33% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ, περνούν στη δεύτερη  φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά από εισήγηση των συμβούλων «κόπηκε» η καναδική Triple Five World Group, η οποία δραστηριοποιείται στο real estate, στα εμπορικά κέντρα και διαθέτει καζίνο στο Λας Βέγκας, καθώς και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι λόγοι για τον αποκλεισμό της εταιρείας ήταν τυπικοί (μη προσκόμιση σωστών δικαιολογητικών που απαιτεί ο διαγωνισμός) αφού για το μέγεθός της και την οικονομική της επιφάνεια δεν υπήρξαν ενστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

“Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των οκτώ (8) εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα συμμετάσχουν οι εξής επτά (7) εταιρείες και κοινοπραξίες που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής:

– BC Partners
– Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%)
– Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%)
– Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%)
– Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international
– Third Point LLC
– TPG Capital

Σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα εγκριθούν τα κείμενα για την Β’ φάση του διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.”

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 28th, 2012 at 18:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply