Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντώνης Σαμαράς: «Πετύχαμε αλλά δεν πρέπει να θριαμβολογούμε»

Νοεμβρίου 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Προτεραιότητά η αλλαγή του κλίματος στο εσωτερικό και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται

Διάρκεια περίπου 40 λεπτών είχε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιο, το μεσημέρι της Τετάρτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του Eurogroup και να θέσει τους στόχους της επόμενης περιόδου.«Πετύχαμε αλλά δεν πρέπει να θριαμβολογούμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως προτεραιότητά του πλέον είναι η αλλαγή του κλίματος στο εσωτερικό και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που κυρίως πλήττονται από την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να δημιουργηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να προχωρήσουν οι αποπληρωμές χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες (επιστροφή φόρων και ΦΠΑ).

Από τη δόση των 34,4 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα στις 13 Δεκεμβρίου τα 10,6 δισ. ευρώ θα καλύψουν ανάγκες του προϋπολογισμού, όπως η κάλυψη οφειλών του Δημοσίου.

Στόχος, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, είναι να δημιουργηθούν το συντομότερο δυνατόν θέσεις εργασίας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από κάθε υπουργό να εποπτεύει στενά τον προϋπολογισμό του, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί η αυτόματη διόρθωση που προβλέπεται στο τρίτο Μηνμόνιο, να επιβλέπει την εφαρμογή των μέτρων που τού αναλογούν, και να υπάρξει συνέργεια μεταξύ των υπουργείων για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ακόμη, ζήτησε να υπάρξουν πλεονάσματα πέραν του πρωτογενούς και του 30% των άλλων πλεονασμάτων, τα οποία θα πηγαίνουν απευθείας στον Ειδικό Λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς είπε ότι έχει πλέον ανορθωθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό, αν και ζήτησε από τους υπουργούς να μην θριαμβολογούν. «Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία, όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα» ανέφερε.

Μίλησε με θερμά λόγια για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο απέδωσε αρετή και τόλμη, ενώ είπε ότι τα λάθη του παρελθόντος βοηθούν στην μελλοντική πορεία.

«Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου και συχνά στα υπουργεία, θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε και τους υπουργούς, όπως είπε, τα έδωσαν όλα σε σημείο αυτοθυσίας.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 28th, 2012 at 15:42 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply