Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει 2 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος – Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού στην Πτολεμαΐδα

Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, τέσσερις  περιπτώσεις κλοπών από χρυσοχοεία στις πόλεις των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Πτολεμαΐδας.

Για τις περιπτώσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος 37χρονου Αγρινιώτη και ενός Αλβανού, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 37χρονος, με το πρόσχημα αγοράς χρυσαφικών – κοσμημάτων και έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος, διέπραξε συνολικά 4 κλοπές από χρυσοχοεία στις πόλεις των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Πτολεμαΐδας. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, πούλησε τα κλεμμένα χρυσαφικά στον υπήκοο Αλβανίας έναντι χρηματικού ποσού.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:

  • Την 05-11-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος εισήλθε σε χρυσοχοείο στην Πτολεμαΐδα και αφαίρεσε χρυσαφικά από τον πάγκο και τη βιτρίνα του καταστήματος, αξίας (2.000) ευρώ
  • Την 20-11-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος εισήλθε σε χρυσοχοείο στα Τρίκαλα και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας (300) ευρώ
  • Την 20-11-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος εισήλθε σε χρυσοχοείο στα Τρίκαλα και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας (800) ευρώ
  • Την 22-11-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος, εισήλθε σε χρυσοχοείο στην Καρδίτσα και αφαίρεσε χρυσαφικά συνολικής αξίας (3.000) ευρώ

Υπολογίζεται ότι το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις κλοπές ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ.

Ερευνάται η συμμετοχή του σε παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου στην Πτολεμαΐδα
Ύστερα από επισταμένη αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 15-08-2012, στην Πτολεμαΐδα. Ως δράστης φέρεται 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις  (20-11-2012)  στο σπίτι του βρέθηκε μία (1) γυάλινη φιάλη που περιείχε βενζίνη και στο στόμιο της οποίας ήταν προσαρμοσμένο κομμάτι υφάσματος.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.