Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ολοκληρώθηκε η εκταφή του Αραφάτ για την έρευνα περί δηλητηρίασής του

27 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τα οστά θα ταφούν και πάλι εντός της ημέρας με στρατιωτικές τιμές

Ολοκληρώθηκε η εκταφή του Αραφάτ για την έρευνα περί δηλητηρίασής τουΟλοκληρώθηκε την Τρίτη η εκταφή των οστών του Γιάσερ Αραφάτ, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του, στο πλαίσιο της έρευνας για τις κατηγορίες ότι δηλητηριάστηκε, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό ραδιόφωνο.

Γάλλοι δικαστές άνοιξαν τον Αύγουστο την έρευνα για ανθρωποκτονία του παλαιστίνιου ηγέτη, μετά την ανακοίνωση ελβετικού ινστιτούτου ότι ανακάλυψε υψηλά επίπεδα ραδιενεργού πολώνιου στα ρούχα του.

Ομάδα ειδικών από την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Ρωσία θα πάρει δείγματα από τα οστά του Αραφάτ για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ίχνη δηλητηρίου. Στη διαδικασία θα είναι παρόντες και τρεις γάλλοι δικαστές

Τα οστά θα ταφούν και πάλι μέσα στην ημέρα με στρατιωτικές τιμές ως «ένδειξη σεβασμού σε ένα σύμβολο του παλαιστινιακού λαού και όλου του κόσμου», δήλωσε ο Ταουφίκ Τιράουι, πρόεδρος της παλαιστινιακής επιτροπής έρευνας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2012 at 17:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply